(Foto: Fini recepti)
Ako volite pikantnija jela - definitivno morate isprobati današnji recept. Za pripremu će vam trebati oko 40 minuta, a ovo jelo možete pripremiti za ručak ili večeru.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Pileće batke i krilca posolimo, a u zasebnu zdjelu ulijemo kiselo mlijeko, dodamo mljevenu ljutu papriku i pjenjačom izmiješamo sastojke.
U dobivenu mješavinu stavimo piletinu, promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira 2-3 sata. 15-ak minuta prije kraja mariniranja, u tavu, na žlicu ugrijanog ulja, dodamo pelat rajčicu, med i mljevenu ljutu chilli papričicu, ulijemo ocat, pelat rajčice usitnimo kuhačom i sve zajedno kuhamo na srednje jakoj vatri.
Nakon 10-ak minuta, kad tekućina ispari, umak začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre.
U prikladnu posudu stavimo brašno, komade piletine ocijedimo od marinade, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih na stranu.
U lonac s dubokim vrućim uljem prvo stavimo batke i pržimo ih 10-ak minuta.
Zatim ih izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a u lonac stavimo krilca i pržimo ih 6-7 minuta te i njih izvadimo na kuhinjski papir.
Potom prženu piletinu umačemo u pripremljeni slatko-kiseli umak, složimo ju na pladanj i poslužimo.
Dobar tek!
Izvor: Fini recepti