KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Pikantna piletina u slatko-kiselom umaku

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Ako volite pikantnija jela - definitivno morate isprobati današnji recept. Za pripremu će vam trebati oko 40 minuta, a ovo jelo možete pripremiti za ručak ili večeru.

 

Sastojci za 4 osobe:

  • 1 kg piletine (batak i krilca)
  • 750 ml kiselog mlijeka
  • 3 žličice mljevene ljute paprike
  • 400 g brašna
  • 200 g pelati rajčice
  • 20 g meda
  • 20 ml jabučnog octa
  • 1 žličica mljevene ljute čili papričice
  • ulje
  • sol
  • papar

 

Priprema:

Pileće batke i krilca posolimo, a u zasebnu zdjelu ulijemo kiselo mlijeko, dodamo mljevenu ljutu papriku i pjenjačom izmiješamo sastojke.

U dobivenu mješavinu stavimo piletinu, promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira 2-3 sata. 15-ak minuta prije kraja mariniranja, u tavu, na žlicu ugrijanog ulja, dodamo pelat rajčicu, med i mljevenu ljutu chilli papričicu, ulijemo ocat, pelat rajčice usitnimo kuhačom i sve zajedno kuhamo na srednje jakoj vatri.

Nakon 10-ak minuta, kad tekućina ispari, umak začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre.

U prikladnu posudu stavimo brašno, komade piletine ocijedimo od marinade, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih na stranu.

U lonac s dubokim vrućim uljem prvo stavimo batke i pržimo ih 10-ak minuta.

Zatim ih izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a u lonac stavimo krilca i pržimo ih 6-7 minuta te i njih izvadimo na kuhinjski papir.

Potom prženu piletinu umačemo u pripremljeni slatko-kiseli umak, složimo ju na pladanj i poslužimo.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter