KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Pečena svinjska koljenica s povrćem - fini obiteljski ručak koji se jednostavno priprema

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Ako nemate inspiracije što pripremiti za nedjeljni obiteljski ručak - preporučamo vam slasnu svinjsku koljenicu s povrćem iz pećnice.

Ovaj recept se može pripremati i pod pekom, a u nedostatku peke - i pećnica će odlično poslužiti, a i cijela kuća će fino zamirisati.

Za pripremu će vam trebati oko tri sata, da se meso, krumpir i povrće lijepo ispeku.

Sastojci za 4 osobe:

  • 1 svinjska koljenica
  • 400 g mrkve
  • 400 g krumpira
  • 200 g korijena celera
  • 1 svježa žuta paprika
  • 1 svježa zelena paprika
  • 1 svježa crvena paprika
  • 2 glavice luka
  • 500 ml goveđeg temeljca
  • 200 ml bijelog vina
  • 60 g glatkog brašna
  • ekstra djevičansko maslinovo
  • ulje
  • sol i papar

Priprema:

Povrće očistimo, luk, mrkvu, paprike i korijen celera narežemo na kockice, a krumpir na četvrtine.

Koljenicu posolimo, stavimo u tavu na tri, četiri žlice ugrijanog maslinovog ulja i pržimo sa svih strana.

Nakon 15-ak minuta prženja koljenicu premjestimo u lim za pečenje, prelijemo ju masnoćom od prženja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C.

Nakon 45 minuta koljenicu prelijemo bijelim vinom i s malo juhe te nastavimo peći, povremeno podlijevajući juhom, 30 minuta.

Lim za pečenje s mesom izvadimo iz pećnice, meso premjestimo na pladanj, a u lim za pečenje, na umak od pečenja, dodamo mrkvu, korijen celera, luk, papriku i krumpir.

Zatim povrće posipamo brašnom i dobro promiješamo.

Na sredini lima za pečenje razmaknemo povrće i stavimo meso, prelijemo ga preostalom juhom i sve zajedno vratimo u pećnicu, zagrijanu na 200°C, na 60 minuta.

Poslužite toplo.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter