(Foto: Fini recepti)
Ako nemate inspiracije što pripremiti za nedjeljni obiteljski ručak - preporučamo vam slasnu svinjsku koljenicu s povrćem iz pećnice.
Ovaj recept se može pripremati i pod pekom, a u nedostatku peke - i pećnica će odlično poslužiti, a i cijela kuća će fino zamirisati.
Za pripremu će vam trebati oko tri sata, da se meso, krumpir i povrće lijepo ispeku.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Povrće očistimo, luk, mrkvu, paprike i korijen celera narežemo na kockice, a krumpir na četvrtine.
Koljenicu posolimo, stavimo u tavu na tri, četiri žlice ugrijanog maslinovog ulja i pržimo sa svih strana.
Nakon 15-ak minuta prženja koljenicu premjestimo u lim za pečenje, prelijemo ju masnoćom od prženja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C.
Nakon 45 minuta koljenicu prelijemo bijelim vinom i s malo juhe te nastavimo peći, povremeno podlijevajući juhom, 30 minuta.
Lim za pečenje s mesom izvadimo iz pećnice, meso premjestimo na pladanj, a u lim za pečenje, na umak od pečenja, dodamo mrkvu, korijen celera, luk, papriku i krumpir.
Zatim povrće posipamo brašnom i dobro promiješamo.
Na sredini lima za pečenje razmaknemo povrće i stavimo meso, prelijemo ga preostalom juhom i sve zajedno vratimo u pećnicu, zagrijanu na 200°C, na 60 minuta.
Poslužite toplo.
Dobar tek!
Izvor: Fini recepti