kuhajte s glasom istre

Recept dana: Piletina u umaku od vrhnja i sira

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Jednostavno jelo gotovo je za pola sata, a količina je za četiri osobe. 

Sastojci:

  • pileća prsa (bez kostiju i kože), 4 polovice
  • sol, malo
  • papar, malo
  • maslinovo ulje, 1-2 žlice
  • maslac, 2 žlice
  • češnjak, 2 češnja
  • mladi luk, 4
  • krem sir, 110 g
  • kiselo vrhnje, 1
  • parmezan, 90 g
  • Pileća prsa istucite i posipajte ih solju i paprom po vlastitom ukusu.

Zagrijte maslinovo ulje na tavi na srednje jakoj vatri. Kad se ulje zagrije, pecite pileća prsa oko 5 - 6 minuta sa svake strane dok ne dobiju boju.

U loncu otopite maslac na srednje jakoj vatri te pirjajte češnjak i mladi luk otprilike 1 minutu.

Dodajte u lonac krem sir, kiselo vrhnje i parmezan i kuhajte dok se umak ne ujednači. Stavite soli i papra prema vlastitom ukusu.

Poslužite pileća prsa prelivena umakom i ukrasite peršinom ili prema vlastitom ukusu.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter