kuhajte s glasom istre

Recept dana: Zapečena tjestenina sa sirom i slaninom

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Jelo koje možete pripremiti za 45 minuta. Količina je za četiri osobe. 

Sastojci:

  • rezana slanina, 2 režnja
  • tjestenina, 225 g
  • luk, 1 glavica (nasjeckani)
  • češnjak, 1 češanj (fino nasjeckani)
  • sir cheddar, 340 g (naribani)
  • maslac, 30 g
  • glatko brašno, 3 žlice
  • mlijeko, 475 ml

Priprema:

U velikoj dubokoj tavi pecite slaninu na srednje jakoj vatri dok ravnomjerno ne porumeni. Ocijedite je, istrgajte i ostavite sa strane.

Skuhajte tjesteninu da bude al dente u velikom loncu s kipućom slanom vodom te ju ocijedite.

Pirjajte nasjeckani luk i češnjak u tavi srednje veličine. Ugasite vatru, dodajte istrganu pečenu slaninu i ostavite sa strane.

U posudi srednje veličine i na laganoj vatri otopite maslac. Kad se otopi, dodajte mu brašno i neprestano miješajte 2 minute.

Postupno ulijevajte mlijeko i nastavite miješati dok se ne zgusne. Tada umiješajte 2/3 ribanog sira Cheddar i miješajte dok se i to ne otopi.

Pomiješajte kuhanu tjesteninu, pirjano povrće i umak. Ulijte sve to u tepsiju. Pospajte preostalim sirom Cheddar.

Zagrijte pećnicu na 180°C te pecite tjesteninu 15 - 20 minuta, dok se sir na vrhu ne otopi i porumeni. Poslužite toplo.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter