KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Jelo koje je jednostavno za pripremiti. Kuhanje traje svega 45 minuta.

Sastojci:

  • bijela riba, 600 g u filetima
  • vrhnje za kuhanje, 350 ml
  • parmezan, 80 g naribanog
  • maslac, 30 g
  • češnjak, 1 režanj
  • majčina dušica, 1/2 žličice sušene
  • ružmarin, 1/2 žličice sušenog
  • origano, 1/2 žličice sušenog
  • bijeli papar, 1/2 žličice mljevenog
  • sol

Češnjak protisnemo, a vatrostalnu posudu premažemo maslacem.

U zdjelicu stavimo majčinu dušicu, ružmarin, origano, bijeli papar i izmiješamo začine.

Filete ribe posolimo, posipamo mješavinom suhih začina i rasporedimo po dnu vatrostalne posude.

U zasebnu zdjelu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo naribani parmezan i protisnuti češnjak, posolimo i pjenjačom izmiješamo sastojke.

Dobivenom mješavinom prelijemo filete ribe i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.

Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini