ulaganje u budućnost i obrazovanje mladih

Valamar donirao 300.000 kuna za digitalizaciju i opremanje školskih knjižnica u dvije porečke osnovne škole


Valamar Riviera, najveća turistička kompanija u Hrvatskoj, donirala je ukupno 300.000 kuna za digitalizaciju i opremanje knjižnica porečkih škola, Osnovne škole Finida i OŠ Poreč.

Dvije će porečke osnovne škole tako dobiti priliku osuvremeniti izvođenje nastave, a donirani će se iznos iskoristiti za nabavu knjiga, pametnih ploča, tableta, računala i ostalih pomagala koji su danas neizostavan dio nastavnih aktivnosti. Iznos od 230.000 kuna Valamar je donirao novoizgrađenoj Osnovnoj školi Finida, koja je svoja vrata učenicima otvorila ove jeseni, a sada će moći do kraja opremiti i digitalizirati svoju školsku knjižnicu, dok će Osnovna škola Poreč uz pomoć donacije u visini od 70.000 kuna nabaviti potrebne pametne ploče, računala i ostalu opremu za postojeću knjižnicu.

U Valamaru ističu kako su posebno ponosni na inicijativu koja predstavlja izravno ulaganje u budućnost i obrazovanje mladih. „Prilikom obilježavanja 65. godišnjice Valamara najavili smo kako ćemo u okviru svojih inicijativa na području društveno odgovornog poslovanja izdvojiti sredstva za opremanje i digitalizaciju školskih knjižnica i sada smo to obećanje ispunili. Raduje nas što će učenici dviju osnovnih škola u Poreču sada imati vrhunske uvjete za učenje i rad.“ istaknuo je Andrea Štifanić, direktor sektora upravljanja imovinom i općih poslova u Valamar Rivieri.

Ovu značajnu Valamarovu donaciju za dvije porečke osnovne škole pozdravio je porečki gradonačelnik te naglasio važnost ulaganja u obrazovanje mladih. „Zahvaljujem se Valamar Rivieri na ovom hvalevrijednom potezu. Lijepo je znati da u zajednici imate ovakve partnere, koji su spremni pomoći, upravo tamo gdje su donacije najpotrebnije. Knjižnični fond jedan je glavnih uvjeta za održavanje potpune i kvalitetne nastave u školi, a upravo je donacija knjiga vrlo vrijedna za svaku školu, kako za našu novu Osnovnu školu Finida tako i za Osnovnu školu Poreč, te se nadam da će djeci omogućiti da imaju još zanimljiviju i bogatiju nastavu.” istaknuo je prigodom svečane dodjele donacije gradonačelnik Grada Poreča, Loris Peršurić.

„Naša osnovna škola se otvorila ove jeseni, a uz veliku pomoć Valamara uspjeli smo opremiti školsku knjižnicu kompletnim fondom školske lektire te je digitalno opremiti po najsuvremenijim standardima. Najsrdačnije se zahvaljujem u ime škole i u ime svih naših učenika“, istaknula je privremena ravnateljica OŠ Finida Suzana Poropat Božac.

Ravnateljica OŠ Poreč Nadija Kos napomenula je kako su ovakve donacije izuzetno važne kako bi škole bile u koraku s vremenom. „Naša je škola dala temelj daljnjem obrazovanju brojnih generacija Porečana, a uspjesi naših učenika i djelatnika ono su čime se posebno ponosimo. Suradnja s Valamarom omogućit će učenicima da suvremeno opremljenu školsku knjižnicu koriste još više i stječu znanja na suvremeni način.“

Sredstva za ovu značajnu donaciju osigurana su iz krovnog programa društveno odgovornog poslovanja Veliko srce Valamara te istoimene humanitarne akcije u kojoj su svojim donacijama doprinos dali i gosti Valamarovih hotela. U okviru ovog programa Valamar kontinuirano podupire brojne vrijedne inicijative s ciljem dobrobiti i razvoja lokalne zajednice.(GI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom