AKCIJA PROMETNE POLICIJE

U Puli će u ponedjeljak u prijepodnevnim satima biti više policije u blizini pješačkih prijelaza. Evo što će POSEBNO KONTROLIRATI

| Autor: Glas Istre
(Neven LAZAREVIĆ/Arhiva)

(Neven LAZAREVIĆ/Arhiva)


Kako bi se povećala sigurnost pješaka u prometu, Postaja prometne policije Pula će u ponedjeljak, 24. kolovoza, od 9 do 14 sati provesti preventivno-represivnu akciju.

Prometni policajci provodit će pojačan nadzor raskrižja i ulica na kojima se nalaze obilježeni pješački prijelazi, te na područjima gdje je uočeno veće kretanje pješaka. Da bi se smanjila opasnost za pješake, vozači bi se pješačkim prijelazima morali približavati brzinom koja će im omogućiti da zaustave vozilo kako bi propustili pješake koji su već zakoračili na pješački prijelaz. Vozači trebaju zaustaviti vozilo i kada su pješaci djeca, stare i iznemogle osobe, slijepe osobe i osobe s invaliditetom i kada tek stupaju na pješački prijelaz.

Pješaci ne bi trebali hodati ni zadržavati se na kolniku. Trebali bi koristiti nogostup ili drugu površinu prikladnu za kretanje pješaka. Kolnik trebaju prelaziti pažljivo i najkraćim putem, nakon što se uvjere da to mogu učiniti na siguran način, uz obraćanje pažnje na udaljenost i brzinu vozila koja im se približavaju.

Policija ponovno naglašava da je na kolniku zabranjena vožnja romobilom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of