REZULTATI AKCIJE U PULI

PJEŠACI U SAMO PAR SATI POČINILI 17 PREKRŠAJA Cestu su prelazili izvan zebre, a nisu se obazirali ni na crveno svjetlo na semaforu

| Autor: Marica KOŠTA
(PU istarska)

(PU istarska)


U prometnoj akciji ''Poštovanje obveza vozača prema pješacima i kontrola poštivanja prometnih propisa od strane pješaka" koju je policija provela u Puli jučer od 9 do 14 sati utvrđeno je 37 prekršaja.

Zanimljivo je da su najviše, čak 17, prekršaja počinili upravo pješaci, i to prelaženjem kolnika van obilježenog pješačkog prijelaza ili pak prelazeći cestu unatoč tome što im je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo.

Zbog nepropuštanja na pješačkim prijelazima u ponedjeljak je kažnjeno četrnaestero vozača, dok je preostalih šest prekršaja počinjeno nepropisnim korištenjem mobitela tijekom vožnje ili nekorištenjem pojasa.

Prometna policija kontinuirano provodi razne akcije u cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, a posebno onih najranjivijih skupina među kojima su i pješaci.

Lani je u Istri u prometu poginulo četvero pješaka, a ukupno su u 22 nesreće poginule 22 osobe.

Premda je uvriježeno mišljenje da su upravo vozači automobila ti koji zanemarujući zebre i znakove upozorenja dovode pješake u opasnost, lanjska statistika pulske prometne policije pokazuje drugačiji trend.

Naime, na području Pule je policija lani utvrdila 436 prekršaja vozača koji nisu ustupili prednost prolaska pješacima što, u odnosu na godinu ranije, predstavlja smanjenje broja tih prekršaja za 17 posto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater