U Domu branitelja

TRIBINA: Kako do sunčanih elektrana na pulskim krovovima?

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Ilustracija

Ilustracija


Solarizacija Pule naziv je tribine koja će se održati u utorak, 26. listopada u 18 sati u Domu hrvatskih branitelja u organizaciji platforme Možemo! Bit će govora o tome kako do sunčanih elektrana na privatnim i javnim pulskim krovovima, uz primjere dobre prakse i mogućnost financiranja. Potrebna je prijava za sudjelovanje i to do 24. listopada, a tribina će se moći pratiti i online putem poveznice koja će na dan održavanja biti objavljena na Facebook stranici platforme Možemo! Pula.

Na tribini će biti riječi o primjerima individualnih investicija i osnivanja energetskih zadruga građana. Također će biti predstavljen priručnik za optimalnu izgradnju malih fotonaponskih elektrana namijenjen gospodarstvenicima i građanima. U njemu su opisani osnovni koraci i pripreme da bi ulaganje bilo što jednostavnije i da bi u konačnici dalo najviše koristi, kako pojedincu, tako i društvenoj zajednici.

Bit će govora i o proceduri izrade projektne dokumentacije, ishođenju suglasnosti te izgradnji i puštanju u pogon sunčane elektrane.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater