RASPISUJU NATJEČAJ

TRAŽE VETERINARA ILI DRUŠTVENJAKA: Grad Pula imat će savjetnika koji će se baviti zaštitom životinja i socijalno ugroženih ljudi


Grad Pula zaposlit će osobu koja će se, među ostalim, baviti zaštitom životinja. Naime, od 15. veljače, Grad je u svoju sistematizaciju uveo, točnije proširio, radno mjesto čiji naziv sada glasi: "Savjetnik 1. za zaštitu životinja, socijalna davanja i udruge". U ovoj se godini na tom radnom mjestu planira zaposliti jedan izvršitelj i to u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti.

Suradnja s udrugama

Upitali smo nadležne koje reference mora imati osoba kako bi konkurirala za ovo radno mjesto, kao i kada se planira raspisati natječaj. Pojasnili su nam da je, zbog podizanja standarda zaštite i brige o životinjama na širem gradskom području, u Planu prijema u službu za 2019. u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti sistematizirano radno mjesto Savjetnika 1. za zaštitu životinja, socijalna davanja i udruge. No ovime, naglašavaju, nije zapravo ustrojeno novo radno mjesto, već je kod postojećeg proširen djelokrug poslova i to poslovima koji se odnose na zaštitu životinja, a ukupan broj radnih mjesta ostaje nepromijenjen.

Opis poslova savjetnika obuhvaća proučavanje i obradu pitanja iz područja zaštite životinja i socijalne skrbi te izradu odgovarajućih prijedloga, analiza i drugog stručnog materijala u složenijim pitanjima iz navedenih područja. Nadalje, u opisu poslova je i suradnja s ustanovama, udrugama, mjesnom samoupravom te drugim pravnim osobama, a sve u pogledu praćenja pokazatelja zaštite životinja i socijalne zaštite.

Savjetnik za zaštitu životinja, socijalna davanja i udruge bit će zadužen i za pripremu javnog poziva, prijedloga programa zaštite životinja, socijalnog programa i izvještaja o provedbi navedenih programa, vodit će upravne i stručne postupke vezane za provođenje programa za zaštitu životinja i socijalnog programa, kao i evidenciju o korisnicima prava. Također, u opisu poslova je i sudjelovanje u provedbi akcijskih planova vezanih uz zaštitu životinja i socijalno ugroženih skupina građana.

Puno posla

Potrebno stručno znanje za radno mjesto je magistar struke, stručni specijalist veterinarske medicine ili društvenih znanosti, a javni natječaj za prijem u službu bit će javno objavljen, vele iz Grada ne precizirajući kada.

Podsjećaju i da su, kako bi svim kućnim ljubimcima, njihovim vlasnicima, ali i cijeloj zajednici omogućili kvalitetan suživot u gradu, pokrenuli akciju "Pula Pet Plus" u sklopu koje je osiguran nadzor provedbe mikročipiranosti pasa, kućnim je ljubimcima omogućen besplatan javni gradski prijevoz, a nedavno su otvorena i dva nova, moderno uređena parka za pse. S obzirom na to koliko je napuštenih mačaka i pasa u našem gradu te mnoga zlodjela koja se događaju ovim bićima, ali i neprimjereno ponašanje vlasnika pasa prema okolini u kojoj žive, vjerujemo da će savjetnik, ma tko god bio, imati pune ruke posla. (B. PETROVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater