DE GRAVISI PADA ZBOG BUNARINE?

JAVNI NATJEČAJ U LUČKOJ UPRAVI PULA SAMO FORMALNOST, VEĆ JE POZNAT NOVI RAVNATELJ, bivšem otvoreno poručili da odlazi

| Autor: Bojan ŽIŽOVIĆ
(Milivoj MIJOŠEK)

Problem je, navode naši izvori, nastao jer se Lučka uprava Pula nije htjela odreći nautičkog dijela bivše sportske lučice iz kojeg je godišnje dobivao oko šest milijuna kuna. Taj je novac preusmjeravan u gradnju novog dijela pulske rive. Grad je, pak, nautičku luku na Bunarini predvidio dati u koncesiju

I prije no što je uopće okončan javni natječaj, poručeno mi je da više neću biti ravnatelj pulske Lučke uprave, otvoreno nam priznaje Donald de Gravisi, koji je na čelu te javne ustanove 12 godina. Tu mu je poruku, kaže, prenio predsjednik Upravnog vijeća Valter Boljunčić, predsjednik IDS-ove Zajednica podružnica Puljštine i gradski vijećnik. Zanimljivo je da je osnivač Lučke uprave Pula (LUP) Istarska županija, koja je, prema našim informacijama, zadovoljna dosadašnjim radom De Gravisija, ali nju se očito ništa ne pita, već o svemu odlučuju ljudi bliski predsjedniku IDS-a i gradonačelniku Pule Borisu Miletiću. A on je, prema našim izvorima, unaprijed odabrao De Gravisijevog nasljednika - Dalibora Brnosa. De Gravisi se, doduše, javio na natječaj, kao i bivši uljanikovac Denis Rabar i bivši IDS-ov gradski vijećnik Viktor Lazarić, no pobjednik je, tvrde naši izvori, bio poznat i prije raspisivanja natječaja.

De Gravisi kaže da ne zna razloge zbog kojih je pao u nemilost Upravnog vijeća, ali očito i vrha IDS-a čiji je član. Jedan od mogućih razloga, prema našim saznanjima, je kultna pulska lučica Bunarina. Njome, naime, nešto manje od osam godina upravlja LUP. Problem je, navode naši izvori, nastao jer se LUP nije htio odreći nautičkog dijela bivše sportske lučice iz kojeg je godišnje dobivao oko šest milijuna kuna. Taj je novac preusmjeravan u gradnju novog dijela pulske rive, na kojoj je dosad izgrađeno oko 430 metara obale, gotovo bez ikakve pomoći Grada. Dosad je iz gradskog proračuna u taj dio obale uložen milijun kuna, dok je LUP, uz pomoć države, financirao sve ostalo.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum