NATJEČAJ BEZ EPILOGA

RAVNATELJICA OPĆE BOLNICE PULA ODUSTALA OD REIZBORA ŠEFOVA ODJELA Dr. Hrstić: "Sud tvrdi da su šefovi nesmjenjivi do isteka mandata. Nisam htjela riskirati da bolnica opet izgubi parnicu"

| Autor: Duška PALIBRK
Irena Hrstić (M. MIJOŠEK)

Irena Hrstić (M. MIJOŠEK)


Natječajem sam željela vidjeti na koji se način kandidati postavljaju prema novoj sistematizaciji, organizaciji rada u novoj bolnici. To je bila jedina i osnovna ideja. Nije u pitanju nikakav obračun s pojedinim kolegama, što mi se spočitava zadnjih godinu i pol dana, tvrdi dr. Hrstić

Ravnateljica Opće bolnice u Puli dr. sc. Irena Hrstić odustala je od reizbora šefova svih 19 bolničkih djelatnosti, za što je krajem lipnja raspisala javni natječaj. Natječaj, insistira ravnateljica, nije poništen, nego je ona odlučila ne donijeti odluku po tom natječaju, procijenivši da je to bolje nego riskirati novo suđenje i novi gubitak spora za pulsku bolnicu, nakon sudskih presuda kojima su poništene njezine odluke o smjeni šefova kirurgije i anestezije dr. Nadomira Gusića i dr. Aleksandra Šuputa.

Tu je svoju odluku dr. Hrstić obznanila prošlog tjedna na sjednici Stručnog vijeća bolnice, na što nije bilo, kaže ona, nikakvih reakcija niti rasprave.

- Natječaj je objavljen u lipnju, a u kolovozu je stiglo ovo sudsko rješenje koje je upućivalo na mogućnost da reizborom voditelja djelatnosti opet dovedemo bolnicu u nepovoljnu poziciju ako se netko bude žalio na rezultate natječaja. Naime, u drugostupanjskom rješenju po tužbi dr. Šuputa sud jasno obrazlaže da su šefovi nesmjenjivi do isteka svog mandata. Osim toga, meni ističe mandat u lipnju sljedeće godine i nisam htjela eventualno nekom drugom ravnatelju nametnuti šefove koji su nezamjenjivi sljedeće četiri godine. To je ključni razlog zašto sam donijela odluku da ne idem u reizbor, nego šefovi ostaju na svojim pozicijama do isteka svog mandata u studenom iduće godine, kaže dr. Hrstić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum