Novi izvanredni diplomski studij

SVEUČILIŠTE JURJA DOBRILE U PULI Predškolski odgoj na diplomskoj razini, na hrvatskom i talijanskom jeziku

  Oni koji trebaju položiti razlikovne ispite mogu se upisati pa polagati razliku tijekom prve godine studija, dok kandidati koji trebaju položiti razlikovni program mogu upisati studij tek nakon položenih svih razlikovnih ispita, dakle najranije iduće akademske godine

| Autor: Duška PALIBRK
Sportski dan na Fratarskom otoku Sveučilište Pula

Sportski dan na Fratarskom otoku Sveučilište Pula


Na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli ove godine upisuju prvu generaciju studenata na izvanrednom diplomskom sveučilišnom studiju Rani i predškolski odgoj i obrazovanje na hrvatskom i talijanskom jeziku, za koji je krajem kolovoza ove godine dobivena dopusnica resornog ministarstva.

Razlikovni ispiti

Po završetku diplomskog studija stječe se zvanje magistra ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, odnosno magister in educazione della prima infanzia e prescolare. Specifičnost je ovog pulskog studija izvođenje programa i na talijanskom jeziku, po čemu je jedinstven u Hrvatskoj.

Dekanica Fakulteta izv.prof.dr.sc. Iva Blažević kaže da postoji velik interes za izvanrednim diplomskim studijem među predškolskim odgojiteljima. A mogu se upisati oni koji su završili sveučilišni preddiplomski studij ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te stručni studij predškolskog odgoja s najmanje 180 ECTS bodova ili izjednačen studij uz polaganje razlikovnih ispita. Kandidati sa završenim integriranim učiteljskim studijem ili stručnim studijem razredne nastave koji je izjednačen s tim studijem te oni sa završenim preddiplomskim studijem pedagogije mogu se upisati uz prethodno položen razlikovni program.

Oni koji trebaju položiti razlikovne ispite mogu se sada upisati pa polagati razliku tijekom prve godine studija, dok kandidati koji trebaju položiti razlikovni program mogu upisati studij tek nakon položenih svih razlikovnih ispita, dakle najranije iduće akademske godine.

Dokumentacija do 3. listopada

Rok za dostavu dokumentacije je 3. listopada, a konačna lista kandidata za upis bit će objavljena na mrežnim stranicama Fakulteta 11. listopada. Sve informacije o novom studijskom programu, upisima i upisnoj dokumentaciji, razlikovnim ispitima i razlikovnom programu mogu se pronaći na mrežnim stranicama Fakulteta (www.fooz.unipu.hr).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of