STANARI BALOTINE I KOVAČIĆEVE ULICE

ŠTO ĆE BITI NAKON 1. SVIBNJA - NITKO NE ZNA: Pomer im ne odgovara, ostaju u Samačkom domu pa makar ih izbacili na ulicu

Ja sam u invalidskoj mirovini. Ima u Samačkom domu nepokretnih, slijepih, bez jedne noge, bolesnih… Svi smo socijalni slučajevi i trebamo smještaj u Puli gdje imamo blizu zdravstvene ustanove. Što će biti nakon 1. svibnja nitko od nas ne zna, zabrinuto nam je iznio nas sugovornik

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
Branko Vrbanec - stanar Samačkog doma u Puli (Snimio Paulo Gregorović)

Branko Vrbanec - stanar Samačkog doma u Puli (Snimio Paulo Gregorović)


Boban G. stanar je Samačkog doma iz Balotine ulice te kaže nam da se ni on ni drugi stanari ne planiraju iseliti nakon što im u nedjelju, 1. svibnja istekne ugovor o najmu, a vlasnik tog objekta Ilija Lovrić je najavio da im više neće produžiti ugovore.

- U tom objektu svatko od nas ima "svojih" osam kvadrata. Ima nas svakakvih. Ja sam u invalidskoj mirovini. Ima tamo nepokretnih, slijepih, bez jedne noge, bolesnih… Svi smo socijalni slučajevi i trebamo smještaj u Puli gdje imamo blizu zdravstvene ustanove. Što će biti nakon 1. svibnja nitko od nas ne zna, zabrinuto nam je iznio nas sugovornik koji se predstavio kao Boban G.

Kaže da njemu i ostalim stanarima Samačkog doma ne odgovara prošlotjedna ponuda Grada Pule da se presele u Pomer jer nema dovoljno Pulaprometovih linija da mogu odlaziti u Pulu u zdravstvene ustanove.

- Drugo, mnogi sada imaju "svojih" osam kvadrata u Samačkom domu, a u Pomeru bi svoj životni prostor trebali dijeliti s još jednim ili dva stanara, objašnjava nam naš sugovornik zašto odbijaju preseljenje u stambeni objekt privatnog iznajmljivača s 11 garsonijera na području Pomera.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter