PREOSTALO JOŠ DESETAK STANARA

SUDBINA DONEDAVNIH PULSKIH SAMAČKIH DOMOVA: Jedan se uskoro ruši, saznajemo što će biti s drugom zgradom

Rušenje najvjerojatnije možemo očekivati nakon ljetne stanke. Sobe u domu u Kovačićevoj ulici prenamjenjuju se u garsonijere: uređeno ih je 9, a planira ih se još 16, potvrdio nam je Nikola Kovačević, direktor Uljanik standarda

| Autor: Jelena MILOVIĆ
Obnova samačkog doma u Kovačićevoj ulici (Snimila Mirjana Vermezović Ivanović)

Obnova samačkog doma u Kovačićevoj ulici (Snimila Mirjana Vermezović Ivanović)


Nakon što su iz samačkog doma u Balotinoj ulici nedavno iseljeni stanari, ta bi se zgrada, kao što je i najavljeno, uskoro trebala rušiti. Prema tvrdnji Ilije Lovrića, vlasnika Uljanik standarda, tvrtke koja upravlja samačkim hotelima, ta je zgrada, podignuta 1956. godine, statički neispravna i prijeti joj urušavanje. Susjedna zgrada samačkog doma u Kovačićevoj ulici, u kojoj još ima nekoliko stanara, trenutno se intenzivno renovira.

Starosjedioci

Direktor Uljanik standarda Nikola Kovačević potvrdio nam je da će do rušenja doma u Balotinoj, u čijem prizemlju desetljećima posluje kafić Green, sigurno doći, ali poštujući ljetnu stanku kad su u pitanju građevinski radovi, rušenje najvjerojatnije možemo očekivati ujesen. Vlasnica Greena jučer nije željela komentirati najavu rušenja zgrade.

Što se tiče samačkog doma u Kovačićevoj ulici, koji raspolaže s 58 soba, tamo je u tijeku renoviranje: doznajemo da se sobe prenamjenjuju, odnosno spajaju u garsonijere. Dosad je uređeno devet garsonijera, dok ih se planira urediti još 16. Kovačević potvrđuje naše informacije da su za posao adaptacije angažirani radnici iz Nepala. Devet je stanara koji još uvijek obitavaju u ovom prostoru, a većina njih su "starosjedioci", veli nam on, dok ih ima nekoliko i iz susjednog, već iseljenog doma, koji nisu htjeli preseliti u Pomer, kao što je to odlučio ostatak stanara.

Butik hotel - bez rokova

Osim toga, zanimalo nas je što će biti s donedavnim rock klubom Uljanik, za koji su postojale najave da će se graditi butik hotel. Zgrade su, veli nam Kovačević, u solidnom stanju, potvrdivši nam da plan izgradnje butik hotela još uvijek postoji. Međutim, nije izlazio s konkretnim rokovima i datumima.

Podsjećamo, u listopadu prošle godine tvrtku Uljanik standard, jedino društvo Uljanik grupe koje nije otišlo u stečaj, kupio je za 20 milijuna kuna poduzetnik Ilija Lovrić i time postao vlasnik vrijednih nekretnina u Puli, među kojima su i dva samačka doma u Balotinoj i u Kovačićevoj ulici, zgrada na adresi Riva 6, klub Uljanik i još nekoliko manjih zemljišta. Imaju otprilike i 700 stanova u suvlasništvu, a 60-tak u vlasništvu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini