završio u zagrebačkom zoo-u

VIDEO/SPAŠAVANJE MEDVJEDIĆA MATIJE: Majka medvjedica nije se pojavila. Mališan je pregledan, zdrav je i težak 2,4 kilograma

foto ZOO vrt Zagreb

foto ZOO vrt Zagreb


Medvjedić Matija, kojeg su jučer ujutro uz cestu kraj Vrbovskog uočili prolaznici - nakon čega su na lokaciju hitno izišli članovi Interventnog tima za provedbu Plana gospodarenja smeđim medvjedom u Republici Hrvatskoj i djelatnici Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu - pregledan je i utvrđeno je da nije ozlijeđen, izvijestio je priopćenjem Zoološki vrt u Zagrebu.

- Odlučeno je da mladunče ostane u blizini zaštićeno od ostalih životinja i hladnoće kako bi se pokušalo njegovo ponovno spajanje s majkom. Nažalost, medvjedica se nije pojavila. Kako se radi o izrazito mladoj životinji koja nije u mogućnosti samostalno preživjeti u prirodi, Nacionalno povjerenstvo za izradu plana gospodarenja smeđim medvjedom u Republici Hrvatskoj odlučilo je da se medvjedić prebaci u oporavilište Zoološkog vrta grada Zagreba, izvijestili su iz zagrebačkog ZOO vrta.

Temeljitim pregledom u Vrtu, stoji u priopćenju, utvrđeno je da je medvjedić dobroga općeg stanja.

- Težak je 2,4 kilograma, a procjenjuje se da je star oko mjesec i pol. Jako nas je razveselilo da je nakon što smo mu poslužili hranu, pokazao zdrav tek“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba te otkrio da su se svi uključeni u spašavanje medvjedića usuglasili da mu odlično pristaje ime Matija. Medvjedić će do daljnjega biti pod pojačanim nadzorom veterinara i ostalih stručnjaka Zoološkog vrta. Naime, riječ je o jako mladoj životinji koja je još dugo trebala biti vezana uz majku, pa su njezin oporavak i razvoj trenutačno neizvjesni, zaključuju iz zagrebačkog ZOO vrta. (PN)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini