spreman voditi promjene

Matija Posavec ispričao se javnosti zbog koalicije HNS-a s HDZ-om

| Autor: Hina

Međimurski župan i član HNS-a Matija Posavec ispričao se u nedjelju javnosti zbog ulaska HNS-a u koaliciju s HDZ-om i svega što je potom uslijedilo te ocijenio kako HNS treba novi početak i smjer i da je on osobno spreman biti predvodnikom promjene.

Posavec je, gostujući u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljkom u 2", ocijenio kako HNS više nema razloga za ostanak u koaliciji s HDZ-om, budući da je završen posao oko kurikularne reforme koja je bila je glavni razlog ulaska u tu koaliciju. Smatra i kako bi zbog svih afera u Vladi bilo najodgovornije da se parlamentarni izbori održe još ove godine.

"Reći ću nešto što će možda iznenaditi sve, ali treba biti netko u HNS-u, a ja ću biti prvi, tko će se članicama i članovima, javnosti i simpatizerima ispričati zbog onoga što je HNS napravio prije dvije godine. To nije bilo hrabro i odgovorno", rekao je Posavec, jedan od istaknutijih članova HNS-a,

Kazao je kako dosljedno i transparentno upozorava da procesi koji su se dogodili u dvije godine nisu dobri za daljnji smjer stranke, zbog čega je svojevremeno dao ostavku na sve stranačke dužnosti.

Unutarstranački izbori u HNS-u i parlamentarni izbori - što prije 

HNS-u, ističe, treba novi početak, potpuno drugačiji smjer - od ljudi, programa, vrijednosti, a ako to bude tako, tada će i njegova uloga biti drugačija te je spreman preuzeti stranku i vratiti je izvorištu, onako kako ga je zamišljala Savka Dapčević Kučar.

 "Zazivam unutarstranačke izbore što prije, promjenu vodstva stranke i neke nove ljude koji bi trebali voditi stranku i vratiti je izbornim vrijednostima", kazao je.

Posavec smatra i kako HNS više nema razloga za ostanak u koaliciji s HDZ-om te da još ove godine treba održati parlamentarne izbore.

"Glavni razlog zašto je HNS ušao u koaliciju bila je kurikularna reforma. Ona je u školama od 1. rujna, udžbenici su štampani, nju ništa više ne može zaustaviti i taj posao je završen. Ako smo iz tog razloga ušli u tu koaliciju onda mislim da nema nikakvog problema da iz nje izađemo", smatra.  

"Mislim da Hrvatskoj ove godine trebaju parlamentarni izbori. Ovo što se danas dešava postaje polagano 'mrak hrvatske politike'. Kad govorimo o aferama ministara, četiri ministra su danas pod raznim aferama, to je 20 posto hrvatske Vlade", kaže Posavec. Smatra da je rekonstrukcija Vlade dobra, no neće biti dobro bude li ona samo kozmetička, da se umiri javnost. 

"Najpoštenije bi bilo da idu novi izbori i da se s ekipom koja će dobiti povjerenje birača pripremi hrvatsko predsjedanje EU", istaknuo je.

Posavec ne vjeruje da će ga zbog ovog istupa izbaciti iz HNS-a i kaže kako mu nitko ne može oduzeti pravo na jasan stav i razmišljanje, no ukoliko do toga dođe, bit će, kaže, nezavisni župan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini