RADOVI PRI KRAJU

FOTOGALERIJA / "Skate-park na Hidrobazi je fenomenalan - ovo je čista Kalifornija. Najbolji u Hrvatskoj"

| Autor: Lara BAGAR


Ovih dana privode se kraju radovi na uređenju plaže Hidrobaza koja će dobiti dodatne sadržaje poput skate parka, površina za bicikliranje i stijene za penjanje. Ovogodišnja ulaganja u iznosu 2,1 milijun kuna s PDV-om Grad Pula financira samostalno, bez dodatnih sredstava Ministarstva turizma i sporta.

Skate park je ugrubo gotov. Posljednji su radovi napravljeni prije dva dana. Beton se suši. Park je još uvijek ograđen trakama, a čuvaju ga zaštitari. Radove je izvodilo društvo Cesta, a u realizaciji skate-parka sudjelovala je tvrtka Tonbe iz Zagreba, specijalizirana za izgradnju betonskih skate-parkova te specijalnih elemenata za sve ekstremno-sportske manifestacije i događanja.

Zagrebačkoj su tvrtci proteklog tjedna volonterski pomagali članovi Skateboard kluba "August Šenoa", najvećeg i najagilnijeg skateboard kluba u županiji a i šire, te organizatori svjetskog poznatog skaterskog Vladimir Film Festivala, čime je Fažana postala važno mjesto na skejterskoj karti svijeta.

- Ovo je fenomenalan skate-park. Čista Kaliforniija. More je na 20 metra, tako da skoro pa sa skatea možeš skočiti, prva je ocjena Nikole Racana, iskusnog skatera s dugogodišnjim stažem i jednog od organizatora Vladimir Film Festivala, koji je s ostalim članovima "Augusta Šenoe" pomagao u realizaciji ovoga za skatere, ali i šire građanstvo, važnog sportskog momenta na Hidrobazi.

- Savršen je. Prostire se na 500 četvornih metara i nije prevelik ni zahtjevan i ima puno površine. Sve je ručno rađeno, a po dizajnu ima slobodne forme. Ovime je Hidrobaza postala najbolje mjesto u Hrvatskoj. Bit će jako popularan i isto tako izazovno gledati tko će se više zabavljati - djeca ili odrasli, ne krije oduševljenje Nikola Racan.

I sam godinama radi na realizaciji dugo obećavanog i isto tako željenog skate parka u Fažani za kojeg postoje projekti, ali Općina ne pokazuje sluha iako je skaterska scena upravo u Fažani jedna od najjačih u Hrvatskoj, čime ona dobiva dodatnu vrijednost i produžava sezonu događajima koji dovlače skatere iz cijeloga svijeta.

Podsjetimo, plaža Hidrobaza uređuje se, po fazama, još od 2016. godine kada su sagrađene tri školjere, čime je zaštićena od jakih udara valova te je osigurano zadržavanje nasipanog šljunčanog materijala na plaži. Hidrobaza ima i plažu za pse kao i posebno uređen dio za osobe s invaliditetom, tuš kabine i popratni sadržaji, pješačke staze i igrališta u zaleđu, sve do rasvjete, dječjeg i košarkaškog igrališta, a cijela je zona hortikulturno uređena i obogaćena komercijalnim ugostiteljskim sadržajima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum