PRVI IZBOR ZA MLAĐE GOSTE

SEZONA JE ODLIČNA I ZA PULSKE HOSTELE: Lani su goste brojali na prste jedne ruke, a sad su puni!

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
Hostel Rock u Puli odlično je popunjen

Hostel Rock u Puli odlično je popunjen


Prošlogodišnji lockdown zatvorio je mnoge smještajne kapacitete diljem svijeta, pa tako i u našem gradu. Jedni su samo utihnuli, a drugi, nažalost, potpuno zatvorili svoja vrata. Najgore su prošli hosteli od kojih su poneki bili prisiljeni prenamijeniti svoje kapacitete za neke druge svrhe. Tek nekolicina funkcionirala je i u zimskim mjesecima, a ostali su s neizvjesnošću iščekivali novu sezonu. I dočekali je, uglavnom svi redom ugodno iznenađeni.

Neki od vlasnika hostela spremno su nam otvorili vrata i dopustili da zavirimo u tu nedvojbeno zanimljivu turističku nišu. Kažu da su njihovi gosti uglavnom turisti na proputovanju i ne zadržavaju se više dana, Pula im je tranzitna destinacija, najčešće radi dobre zračne povezanosti s europskim metropolama. Dakako, ima i onih koji ovdje borave i duže, no oni su ipak u manjini.

Populacija koja najčešće posjećuje hostele uglavnom su mladi ljudi, velikom većinom studenti, koji putuju s intencijom druženja s ljudima iz raznih dijelova svijeta te upoznavanja različitih kultura. Zamjetan je, međutim, posljednjih godina i porast korisnika hostelskog smještaja koji su već u zrelijim godinama, jer se sve više traže smještajni kapaciteti koji odišu neformalnošću i slobodom i koji, slažu se svi naši sugovornici, stvaraju osjećaj boravka kod kuće.

Na koji način je korona konkretno utjecala na njihov rad, svatko ima svoje iskustvo. Znakovit je i poprilično podudarajući podatak o tome odakle gosti uglavnom pristižu i koje usluge hostela su im na raspolaganju.

- Moram priznati da je sezona dobra s obzirom kakva je mogla biti, nećemo se žaliti. Bukirani smo kompletno, jedino što izdajemo sobe kao jedinice, a ne po krevetima, kratko je pojasnila Ivana Mocko, vlasnica i recepcionerka Rock Hostela Pula.

Rječitiji su bili vlasnica hostela Pipištrelo Sandra Diković, kao i mladi Splićanin Tomislav Milošević koji je ove godine preuzeo vođenje hostela. Iako punom parom rade tek od sredine srpnja, kapacitet im je uglavnom popunjen, a riječ je o većinom dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, iako imaju i hotelski tip smještaja - bračne krevete s privatnim kupaonicama. Najviše gostiju im je stiglo iz Francuske, a odmah zatim slijede Nizozemci.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini