PULSKA VLAST BRZA S ODLUKAMA

Iznajmljivači u centru uz svoje apartmane nudili i parking. SADA GA VIŠE NEMA!

Vjerujem da govorim u ime većine stanara strogog centra Pule i moram reći da pozdravljamo novu odluku o parkiralištima rezerviranima za nas stanare. Međutim, puno je pitanja ostalo visjeti u zraku. Provedba odluke događa se u jeku sezone i to sasvim naglo, na brzaka, ističe žitelj starog grada koji iznajmljuje apartman nadomak Foruma

| Autor: Marcello ROSANDA
Veliko nedovršeno parkiralište na Gregovici još uvijek zjapi prazno (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Veliko nedovršeno parkiralište na Gregovici još uvijek zjapi prazno (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


Nakon ugostitelja u Kandlerovoj ulici u Puli, čije je redovito poslovanje postalo vrlo upitno zbog nove gradske zabrane o dostavi, u našu su se redakciju javili i ogorčeni stanari starogradske jezgre koji upozoravaju na novi problem - reorganizacija parkinga nadomak njihovih zgrada i kuća, osim svojevrsnog olakšanja jer su sada ta mjesta rezervirana samo za njih, pomrsila je račune onima u turističko-iznajmljivačkom biznisu. Naime, sada su ta parkirališta nedostupna i turistima smještenima u starom gradu.

Podsjetimo, u sklopu nedavnih odluka gradske vlasti o novom režimu parkiranja u Puli, parkirališta u ulicama Castropola, Kandlerova i Benediktinske opatije te Stara tržnica bit će namijenjena isključivo stanarima starog grada koji će to plaćati 50 kuna mjesečno. Sezona je već u punom zamahu, a problemi u starogradskoj jezgri gomilaju se svakim danom.

- Našim smo gostima, od kojih neki od nas žive i jedini su nam izvor prihoda, ponudili parking koji se plaća, kao i do sada, što su oni prihvatili i rezervirali naš smještaj. Sada tog parkinga više nema i moguće je da oni odustanu i pronađu neku drugu opciju. Moramo im objasniti što je posrijedi i svima im slati mailove i poruke isprike. Normalno je da se sada bojimo da će nam otkazati rezervacije, kaže nam zabrinuti stanar i iznajmljivač nadomak Foruma.

bd

Parkiralište Stara tržnica u centru Pule

Nova parkirališta, dodaje, daleko su od toga da budu zgotovljena i tehnički ispravna. "Hoće li biti uređena kako spada, hoće li biti pokrivena nadzornim kamerama, hoće li naši gosti moći tamo ostaviti svoje automobile bez brige? Turisti će sva ta pitanja postavljati nama, a mi nemamo pojma što da odgovorimo. Definitivno je s rješavanjem tog problema trebalo početi puno ranije", poručuje naš sugovornik koji ipak podsjeća da stanarima centra Pule ova odluka donosi i velik plus u svakodnevnoj kvaliteti života.

- Problem s parkingom u centru grada traje već godinama, a dodatno je došao do izražaja posljednjih godinu-dvije kada smo mi stanari teško dolazili do parkinga, čak i zimi, nakon što je uvedeno besplatno parkiranje poslije 17 sati radi manifestacije "Dođi u grad". Naravno, svi mi želimo da centar grada živne i to je odlično, ali događalo nam se da se u prosincu vraćamo svojim kućama, a dočeka nas situacija nalik na onu u špici sezone. Vjerujem da govorim u ime većine stanara strogog centra Pule i moram reći da pozdravljamo ovu odluku koja će nam olakšati živote. Međutim, puno je pitanja ostalo visjeti u zraku. Provedba odluke događa se u jeku sezone i to sasvim naglo, na brzaka, ističe ovaj žitelj starog grada.

Pita se što da rade ako im turisti otkažu rezervacije jer nemaju parkinga kod zgrade, nego moraju parkirati negdje dalje gdje je sigurnost njihovog vozila upitna. Ponavlja da se o takvim bitnim odlukama trebalo razgovarati puno ranije i napraviti cjelovitu i temeljitu pripremu, a ne donositi zabrane i promjene usred sezone.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of