KAD PADNE KIŠA….

Stranci nahrlili na jedno parkiralište u središtu Pule. OTKRIVAMO GDJE JE NAJLAKŠE NAĆI MJESTO ZA PARKIRANJE, A BLIZU JE CENTRA!

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA

Loše vrijeme u prvim danima ovog tjedna opet su izvukli inozemne goste iz šatora, apartmana i kampera i iz tko zna kojeg razloga natjeralo ih da dan provedu u centru Pule. Posljedično su nastale gužve na svim važnijim prilazima gradu: zakrčenim prometom gušile su se Tršćanska i Punta, veliki kružni tok u Šijani, Partizanski put i Ulica 119. brigade, Medulinska i Mutilska, Premanturska i Marsovog polja… Promet se odvijao sporo, uz zastoje, ali tek se prava prometna muka spoznala u samom centru grada, posebno na Rivi.

- Svi bi htjeli parkirati baš u centar grada, komentirao je situaciju jedan domaći vozač.

- Ili u centar ili da je besplatno, odgovorio je drugi. Te njegove riječi potvrđuju puna parkirališta trgovačkih centara na rubnim dijelovima grada, bez naplate, ali i prepuno parkiralište kod nove bolnice koje su stranci naučili obilato koristiti proteklih godina za sličnih ljetnih gužvi.

Iz Pula Parkinga doznajemo da je najjači pritisak bio na parkiralište na staroj tržnici, takozvano Čapalija, na kojem se mjesta nije moglo naći ni za lijek. Unatoč stalno upaljenom crvenom znaku na semaforu "Zauzeto/Occupato", stranci su nastojali vozilo ostaviti što bliže starogradskoj jezgri i njezinim znamenitostima.

- Gužva je na parkiralištima u gradu, ali su zato parkirališta na Mandraču i Marsovom polju prazna. Naši djelatnici usmjeravaju vozila na ta parkirališta, ali stranci ih zaobilaze i uporno žele automobilom u grad, rekao nam je direktor Pula Parkinga Branislav Bojanić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom