veliko priznanje

Pula prva u svijetu dobila nagradu Prijatelj mora

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Pula (foto: Grad Pula)

Pula (foto: Grad Pula)


Grad Pula prvi je dobitnik nagrade Friend of the Sea Sustainable City Award u svijetu. Nagrada se odnosi na napore grada da očuva okoliš i poboljša kvalitetu života svojih građana prihvaćanjem održivih rješenja. Pročelnici Anji Ademi još je u lipnju nagradu uručio Paolo Bray, osnivač i direktor Svjetske organizacije za održivost. “Prepoznajemo impresivan rekord Pule u usvajanju održivih praksi i inicijativa za očuvanje mora. Zato smo odlučili dodijeliti mu plakat Prijatelj mora”, rekao je Bray.

"Neke od aktivnosti koje je Grad Pula proveo radi poboljšanja stanja okoliša, posebno u domeni ublažavanja klimatskih promjena, su uspostava i kontinuirano unapređenje sustava gospodarenja otpadom, zeleni model oborinske odvodnje u urbanim sredinama, vrtovi za proizvodnju kišnice, novi eko-autobusi koji koriste komprimirani prirodni plin, mogućnosti održivog javnog prijevoza električnim biciklima i skuterima, kontinuirano širenje mreže biciklističkih staza i obogaćivanje novim sadržajima (uključujući pametne klupe i punionice), kao i provedba projekata energetske obnove zgrada te brojne obrazovne inicijative.

Usto, Grad planira uvesti i druge ekološki prihvatljive mjere, poput sufinanciranja nabave štednih uređaja i postavljanja solarnih panela", navode iz Komunalne palače.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater