Za bolju i ljepšu budućnost

Istarsko veleučilište predstavilo projekt "Prijatelj mora" u cilju zaštite mora, priobalnog područja, kao i povećanja kvalitete života lokalnog stanovništva

| Autor: Glas Istre
Istarsko veleučilište, Na slici  David Košara, Jessica Acquavita, Daglas Koraca i  Sanja Grbac Babić (Snimio Milivoj Mijošek)

Istarsko veleučilište, Na slici David Košara, Jessica Acquavita, Daglas Koraca i Sanja Grbac Babić (Snimio Milivoj Mijošek)


Istarsko veleučilište predstavilo je jutros projekt Prijatelj mora oko kojeg želi okupiti partnere kako bi zajednički provodili aktivnosti koje imaju za cilj promicanje zaštite mora i priobalnog područja kao i povećanja kvalitete života lokalnog stanovništva u priobalju.

ssss

“Kontinuirano pratimo globalnu situaciju i europske trendove, ali i pojave koje utječu na našu lokalnu zajednicu, budući da posjedujemo specifična znanja kontinuirano radimo na razvoju i poboljšanju lokalne zajednice. Kao rezultat spomenutog nastao je i ovaj projekt Prijatelj mora – kojim želimo aktivno pomoći našoj zajednici u očuvanju mora i priobalnog područja, povećati kvalitetu života, osigurati bolju, ljepšu i budućnost.

ssss

Očuvati naše blago, naše more! Istarsko veleučilište na tragu navedene tematike provodi četiri projekta – Watercare, Asteris, Adswim i Wild Bio Adapt, a u svojim znanstvenim prioritetima odredili smo tri istraživačke teme usmjerene u očuvanje kvalitete mora – razvoj novih metoda za obradu otpadnih voda, istraživanje mikroplastike u moru te razvoj suvremenih tehnologija za smanjenje onečišćenja morske vode.”, kazao je na predstavljanju projekta dekan Veleučilišta dr. sc. Daglas Koraca.

dfsc

Na predstavljanju su govorili i prodekanica za kvalitetu, promidžbu i razvoj Istarskog veleučilišta Sonja Grbac Babić, asistent na Veleučilištu David Košara, kao i zamjenica istarskog župana Jessica Acquavita koja je kazala kako je ovaj projekt dokaz da svatko može primijeniti svoje znanje, svoje vještine i podijeliti ih sa zajednicom. Vjerujem da će projekt Prijatelj mora privući mnoge, da će mnogi prepoznati dobrobiti ove suradnje i da ćemo zajedno graditi bolju, ljepšu, čišću budućnost!”, kazala je zamjenica istarskog župana.

dfsc

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom