MEDULIN

Prva edukacija u sklopu projekta Arheološki park Vižula: O RAZVOJU I UPRAVLJANJU KULTURNOM BAŠTINOM


U sklopu projekta Arheološki park Vižula, u Medulinu je održana prva u nizu besplatnih edukacija za djelatnike turističkih agencija, Općine Medulin i Turističke zajednice Općine Medulin. Edukacije se održavaju kao sastavni dio Elementa 6 – Edukacija djelatnika za održivo upravljanje i prezentaciju kulturne baštine, a nositelj ove aktivnosti je partner na projektu Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Još četiri ciljane edukacije

Ovo je prva u nizu edukacija, a do 15. ožujka održati će se još četiri edukacije za navedene ciljane skupine. Polaznici besplatnih edukacija obraditi će teme o razvoju vodstva i menadžerskih sposobnosti u upravljanju kulturnom baštinom, izazove održivog razvoja kulturnog dobra: kulturna vrijednost vs. ekonomska vrijednost, upravljati dodajući vrijednost – vodič za proizvode, iskustva i usluge, kooperacijski motivi utjecajno – interesnih skupina destinacije – kreiranje partnerstva arheološkog nalazišta Vižula te vidljivost kulturnog nasljeđa na webu.

Nakon prvog ciklusa besplatnih edukacija započinje i drugi ciklus koji je namijenjen turističkim vodičima. Edukacije za turističke vodiče započinju 18. ožujka, a također će se odvijati kroz pet dana i isto toliko različitih tema. Edukacije će se održavati od 18. do 22. ožujka u vremenu između 17 i 20.15 sati, u prostorima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Turistički vodiči naučiti će više o vojnom i svakodnevnom životu u antici, arhitekturi antičkih vila, gospodarstvu i trgovačkim putovima u antici, arheologiji i povijesti umjetnosti s posebnim osvrtom na mozaike.

Novac dolazi iz Europskog fonda

Prijave za ove edukacije su započele jučer, a poziv će se dodatno objaviti i na web i Facebook stranicama Općine Medulin, Sveučilišta Jurja Dobrile i medijima. Prijave su moguće na e-mail: ana.zufic@medulin.hr.

Ukupna vrijednost projekta je 19.645.579,23 kune, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj odobreno sufinanciranje u iznosu od 16.040.624,19 kuna. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” 2014. – 2020. Općina Medulin nositelj je i prijavitelj ovoga projekta, dok su partneri na projektu Turistička zajednica Općine Medulin, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli – Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, Hrvatski restauratorski zavod te Javna ustanova Kamenjak. (C. B. GALIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater