POREČ: SURADNJA UDRUGE UNUO I VALAMARA

Projekt socijalne inkluzije osoba s invaliditetom


Pripremivši svoje slatke i slane specijalitete - zlevke za goste Lanterna Premium Camping Resorta u Taru i zaposlenike Valamar Riviere u njihovoj novoj upravnoj zgradi u Poreču, mladi ugostitelji i Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja (UNUO) počeli su suradnju s najvećom turističkom kompanijom u zemlji na području socijalne inkluzije osoba s invaliditetom. Da su osposobljeni za kuharstvo i usluživanje dokazali su i pomažući osoblju restorana u upravnoj zgradi Valamara u pripremi toplog obroka za zaposlenike.

Udrugu je 2009. godine osnovao Vedran Habel, po struci kuhar, da bi osobe s invaliditetom obučio u području ugostiteljstva i olakšao pristup tržištu rada. Od tada organiziraju edukativne radionice i provode projekte s glavnim ciljem socijalne inkluzije osoba s invaliditetom u društvo.

- Povezalo nas je isto promišljanje o važnosti inkluzije osoba s invaliditetom ugostiteljske struke u svijet rada. Ovaj pilot-projekt, prvi u nizu ove suradnje, omogućio je bolje razumijevanje potrebnih vještina i sposobnosti, kako invalidnih osoba, tako i njihovih mentora i budućih kolega, istaknula je Nevena Tolanov, voditeljica razvoja ljudskih potencijala u Valamaru i koordinatorica projekta. (D. P.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter