UDRUGA UNITY TWG I CIRKUS NIT

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU/Vješti akrobati u Titovom parku iznenadili i zabavili male i velike Puljane

Građani su nas do sada upoznali kroz hodanje na žici između nebodera u Šijani, pa iznad mora u Gortanovoj uvali, imali smo i akciju čišćenja u Vinkuranu, rekla je Lea Komel

| Autor: Patricija SOFTIĆ


Energični, simpatični, zabavni i talentirani izvođači i akrobati udruge Unity TWG i Cirkusa NIT iz Pule, u subotu su u Titovom parku izveli još jednu svoju čaroliju. Mladi talenti poklonili su svojim sugrađanima zabavnu polusatnu cabaret predstavu na otvorenom u kojoj su uživali i maleni i veliki. Titov park ponovo je poslužio kao savršena pozornica koja funkcionira na više razina, jer su „glumci“ svoje točke izvodili posvuda.

Njihove vještine na slacklineu, na trapezu, na šipki, na svili ili hipnotizirajuće žongliranje s vatrenim predmetima puno su puta izmamile uzdah oduševljenja i pljesak publike. Prateća muzika na raznim instrumentima, od harmonike i gitare do raznih udaraljki, lijepo je zaokružila ovu adrenalinsku „street art“ predstavu.

- Trenutno su svi sudionici predstave stanovnici Pule, ali u našoj skupini je i Portugalka koja je naučila hodati na žici, onda imamo Talijana koji je naučio žonglirati u Italiji, ja sam dosta dugo vremena živjela van Hrvatske i tamo naučila bavit se svilom i ostalim zračnim rekvizitima, neki su učili i u Slunju ili Zagrebu, ali uglavnom svoje vještine uglavnom učimo i usavršavamo sami. Ali zato uskoro za naše sugrađane otvaramo školicu slacklinea, za koju će ovih dana krenuti prijave, a vodimo i tečaj svile i povremeno znamo imati i ostale radionice otvorene, rekla je Lea Komel iz Unity TWG-a i nastavila.

Građani su nas do sada upoznali kroz hodanje na žici između nebodera u Šijani, pa iznad mora u Gortanovoj uvali, imali smo i akciju čišćenja u Vinkuranu, i tako dalje, i može se primijetiti da nas ljudi sve više prihvaćaju i shvaćaju da je to što radimo i zabavno i sigurno, i jedan način oslobođenja i meditacije na neki način. Došlo je ljepše vrijeme, možemo biti na otvorenom, i ovo je tek prva od aktivnosti koje imamo u planu za naredni period, dodala je.

Na kraju uopće nikome nije bilo ni bitno ima li predstava ikakvu priču i što „Saba Daba Ra“ uopće znači, jer cilj predstave je postignut. Predstava je bila jako atraktivna i opuštajuća, i pružila je građanima upravo ono što im sada treba kao lijek: zarazno veselje i osmijeh na licima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater