PREMIJERA "BUDI I TI CIRKUS!"

ŽONGLIRANJE KROZ VLASTITE MOGUĆNOSTI: Kada žene naprave cirkus

Sedam žena različite životne dobi suptilno, nježno i iskreno nas je uvelo u magiju suvremenog cirkusa koji se izvedbom i glazbom odmaknuo od klasičnog. Uz video, sugestivnu i ugodnu glazbu Marijana Jelenića - bilo je to zanimljivo putovanje kroz izvedbenu umjetnost, ali i putovanje unutar samih sebe

| Autor: Lara BAGAR


Nakon dugo vremena publici, naravno probranoj, što se tiče brojnosti koje epidemiološke mreže nalažu, na trećem katu DC-a Rojc otvorila su se vrata Kazališta Dr. Inat gdje se preksinoć održala premijera predstave "Budi i ti cirkus!" iz produkcije Udruge Čarobnjakov šešir.

Tromjesečna radionica

Sedam različitih žena u fluidnoj predstavi suvremenog žonglerskog cirkuskog sadržaja pokazalo je umijeće nastalo na tromjesečnoj radionici nestandardnog cirkusa u produkciji Udruge Čarobnjakov šešir i pod vodstvom Domagoja Šoića, Milana Manića i Petre Pletikos.

Sedam žena različite životne dobi suptilno i nježno, i iskreno, nas je uvelo u magiju suvremenog cirkusa koji se izvedbom i glazbom odmaknuo od klasičnog. Uz video, sugestivnu i ugodnu glazbu Marijana Jelenića povele su publiku u zanimljivo putovanje kroz izvedbenu umjetnost ali i putovanje unutar samih sebe.

Veliki nakon malih velikih glumaca (Foto: Čarobnjakov šešir)

Bilo je to više od žongliranja, bilo je to žongliranje kroz vlastite mogućnosti, prelaženje granica, razbijanje predrasuda ali i izlaženje iz zone komfora u kojem su se otvorili novi vidici u poimanju cirkusa, kako glumcima tako i publici.

Kroz pokret i žonglersku lopticu stvorena je simbioza na sceni, pobuđena su emotivna stanja u vremenski pogođenoj 25-minutnoj predstavi. "Večeras je sve posebno ovdje", čulo se u publici.

Eksperiment i istraživanje

Osim toga, u ovom eksperimentalnom-istraživačkom projektu polaznice su se prvi puta susrele s mogućnošću da sudjeluju u kreiranju i izvođenju ovakve predstave.

Teodora Grubešić (44) u žongliranje je krenula s kćerkom Helenom (11). "Kada sam vidjela oglas, prvo sam htjela prijaviti kćer, no onda sam se i ja odlučila prijaviti. Pa kada bi nas dvije zajedno nastupale u cirkusu? I evo nas ovdje. Očekivala sam glupiranje, skakanje i smijanje. I smijala sam se, ali smo i puno radili na sebi. Nisam ni znala što mogu dok nismo probali i vježbali. Ja sam se preznojila, ne od vježbanja, već od razmišljanja jer žongliranje je umno i potiče koncentraciju. Bile su to jednostavne vježbe na mjestu, a bila bi umorna i mokra, a da pritom fizički ništa nismo radili. Izašli smo iz vlastitih okvira", oduševljeno će nakon premijere Teodora koja je, priznaje, osim s kćerkom žonglirala i s kolegama na poslu u informatičkoj tvrtci. Kćerka Helena je očekivala klasični cirkus a dobila nezaboravno iskustvo.

Nakon premijere svi su akteri dobili u zahvalnicu - Teodora Grubešić s kćerkom Helenom (Snimila Lara Bagar)

"U cirkusu nikada nisam bila. Očekivala sam nešto drugačije, ne u lošem smislu, već slonove, monocikl… Bilo mi je jako lijepo i na kraju mi je to jako popravilo dan i raspoloženje" oduševljena je i Helena, kao i publika koja je nagradila glumce dugim i vrlo emotivnim pljeskom uz ovacije.

Zbog velikog interesa u ponedjeljak u 20 sati je druga izvedba na trećem katu Rojca u Kazalištu Dr. Inat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini