Objavljen poziv

Otvorene prijave Motovun film festivala za kratke filmove

| Autor: Davor ŠIŠOVIĆ

Motovun Film Festival objavio je poziv za prijave filmova u kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 23. do 27. srpnja 2019. godine. Prijave se primaju do 15 . svibnja, preko platforme FilmFreeway. Prijaviti se mogu filmovi u trajanju do 20 minuta koji nisu stariji od 18 mjeseci. Filmovi moraju biti hrvatske premijere. Selektor programa odabrat će među prijavljenim filmovima dvadeset naslova koji će biti prikazani u natjecateljskom programu festivala.

Od ove godine Motovun Film Festival partner je nagrade za najbolji kratki film Europske filmske akademije. To znači da će europski film iz festivalskog programa po odabiru festivalskog žirija biti jedan od 20 filmova koji ulaze u konkurenciju za "europski Oscar", prestižnu nagradu za najbolji kratki film godine Starog kontinenta.

U cilju promocije domaćih i regionalnih filmova i autora, Motovun Film Festival otvara mogućnost prijave filmova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije bez naknade za prijavu. Važno je napomenuti da se ne primaju prijave za filmove u dugometražnim programima, koji se selektiraju na poziv.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter