čak 118 trkača

Otrčana humanitarna Adventska utrka Poreč – Centru za inkluziju donirano 5.560 kuna

foto Manuel Paljuh

foto Manuel Paljuh


Subotnje jutro na Adventu Poreč okupilo je 118 trkača na prvoj humanitarnoj Adventskoj utrci Poreč. Natjecateljske kotizacije usmjerene su Centru za inkluziju i podršku u zajednici – Poreč, a donaciju od sveukupno 5.660 kuna Centru je na kraju utrke uručila zamjenica gradonačelnika Poreča, ujedno i jedna od trkačica, Nadia Štifanić Dobrilović.

U muškoj konkurenciji najbrži su bili Matija Lisec, Roberto Radojković i Ivan Diklić, dok su među ženama najbrže bile Aleksandra Bosanac, Kosjenka Mikulčić i Suzana Laković, a utrku su zajednički organizirali Atletski klub Maxivms iz Poreča i Advent Poreč-Avvento Parenzo. Nakon utrke, druženje je nastavljeno uz fažo za sve i gostovanje Slatke Istre iz Vižinade. Fritule, kroštule, cukerančići, paštine, pandešpanje, sve djelo ruku najboljih majstorica i majstora iz Vižinade, mogli su danas kušati posjetitelji Adventa.

Subotnja večer u 18 sati donosi dječju predstavu „Dobri slavuj“ Udruge Birikina, dok u 20 sati na scenu stupa band Big Wave. U porečkom kinu u 18 sati ponovno igraju „Smrtonosni strojevi“, a u 20 sati komedija „Sad ili nikad“.

Najbolji mladi pjevači, sudionici ovotjednog glazbenog festivala „Veseli glasi-Voci allegre“ nastupit će u nedjelju, 23. prosinca na Trgu Matije Gupca s početkom u 12 sati, a navečer će koncert održati Le Chicks.

Organizator Adventa Poreč je Grad Poreč-Parenzo, a partneri su Plava Laguna i Valamar Riviera. Suorganizatori su TZ Grada Poreča, TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, Zajednica Talijana Poreč, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.(GI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom