EKSKLUZIVNO

Otkrivamo rezultate tajne ankete za pulsko Vijeće i gradonačelnika, o kojoj se u Puli već danima potiho priča: FILIP ZORIČIĆ RASTE, IDS I MOŽEMO PADAJU

| Autor: Robert FRANK
Filip Zoričić (Snimio Milivoj Mijošek)

Filip Zoričić (Snimio Milivoj Mijošek)


Točno godinu dana nakon lokalnih izbora pulski gradonačelnik Filip Zoričić i njegova nezavisna lista, prema jednoj provedenoj anketi za mjesec svibanj, stoje i više nego dobro. Možda su rezultati u njihovu korist i više nego iznenađujući, s obzirom na niz nesnalaženja, afera te sukoba svih sa svima u vladajućoj koaliciji, no oni govore da javnost i dalje Zoričića nagrađuje za politiku kojom punih 365 dana upravlja Pulom.

Prema anketnim rezultatima, u slučaju da se sada održe novi izbori za Gradsko vijeće Pule, Nezavisna lista FZ dobila bi čak 7 mandata, IDS 6, SDP 4, Možemo 2 ili 3, a HDZ 1 ili 2 mandata. Uzimajući sve to u obzir, može se izvesti zaključak da bi za razliku od prošlogodišnjih izbornih rezultata, temeljem kojih je sastavljeno aktualno Gradsko vijeće, najveći preokret u vijećničkim mandatima bio kod NL Filipa Zoričića koja se značajno uzdignula, te IDS-a koji je prilično pao. Prvi, naime, dobiva čak 3 nova mandata, a drugi gubi 2. SDP, pak, dobiva jednog vijećnika više, kojeg Možemo gubi.

Kada je riječ o istoj anketi koja obrađuje i kandidate za gradonačelnika, Zoričić ni po tom pitanju nema pravu konkurenciju.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini