NOGOMETNI KAMP EUROGOL

Održava se tijekom čitavog srpnja u Štinjanu i na Puntiželi: I IZ INOZEMSTVA STIŽU UPITI ZA PULSKI KAMP

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Kamp je namijenjen djeci od šest do 15 godina, najviše ima onih u dobi od sedam do devet godina, a ima i nekoliko petogodišnjaka. Zanimljivo je napomenuti da ima i četrdesetak djevojčica, a o svima njima brine desetak trenera, dvije animatorice, liječnica, a i troje nekadašnjih polaznika kampa, koji su tu sada mladi pomoćnici

 

Nogometni kamp Eurogol održava se tijekom čitavog srpnja u Štinjanu i na Puntiželi, a zbog iznimno velikog interesa djece, održavat će se i tijekom kolovoza. Računa se da je njime obuhvaćeno više od 180 djece, a raspoređeni su po turnusima, s time da neki budu tu od početka do kraja. Kamp je namijenjen djeci od šest do 15 godina, najviše ima onih u dobi od sedam do devet godina, a ima i nekoliko petogodišnjaka.

Bogat radni dan

Zanimljivo je napomenuti da ima i četrdesetak djevojčica, a o svima njima brine desetak trenera, dvije animatorice, liječnica, a i troje nekadašnjih polaznika kampa, koji su sada tu mladi pomoćnici.

Upita za kamp ima puno, i to iz cijele Istre, pa i Hrvatske i inozemstva. Kako se odvija jedan tipičan dan? Prihvat djece je već od 6.45 sati, onda nešto kasnije počinje zagrijavanje, kada se svi skupe, naravno uz obvezatan sastanak, a potom slijedi igranje nogometa.

Cijelo vrijeme traju i animatorske radionice, posebice za manju djecu. Nakon treninga i marende, kreće se put Puntižele i mora. Tu se pliva, igraju karte sve do ručka u Istrijanki, nakon ručka opet slijede razne sportske aktivnosti i društvene igre, ovisno o interesu, od nogometa na pijesku do nogobiljara, igra bez granica, štafetnog plivanja, rada s animatorima, i tako sve do 16.30 sati, kada roditelji dolaze po njih, govore nam treneri.

To je, vele treneri, peto izdanje kampa, treće pod ovim nazivom, iako kamp nije samo nogometni. Jednom tjedno odlazi se na izlete, od Istralandije, Glavani parka, Srednjovjekovnog tematskog parka S. Michael - Svetvinčenat i drugdje.

Organizator je Udruga Nogometna škola Eurogol, a djecu treniraju treneri iz okolnih klubova, koji su zahvalni roditeljima na povjerenju, kao i sličnim kampovima za suradnju, a za suradnju su zahvalni i Gradu Puli, djelatnicima na Puntiželi i tamošnjem restoranu te Pulaprometu, kao i svim pokroviteljima.

Neka djeca dođu samo tjedan dana, pa ostanu cijelo vrijeme, a i brojne djevojčice nastavljaju trenirati nogomet kroz cijelu godinu.

Osmogodišnja Noemi veli da se tu ne umara, voli igrati nogomet, a tu je ljubav pokupila od brata. Drage su joj i igre zagrijavanja i morske radosti. Veli da su treneri super, te da se dječaci i djevojčice dobro slažu i da ih ne zadirkuju. Noemi bi se i dalje bavila nogometom.

Dolaze iz Sošića

Marin ima osam godina i tu mu je sve lijepo, od nogometa, plivanja, ali najviše voli kada međusobno igraju utakmice. Brat i sestra Leni i Leonarda, od sedam i pol i devet i pol godina dolaze iz Sošići, i premda se dižu u šest ujutro da bi sve stigli, vele da im je tu super.

Leonarda kaže da jako voli nogomet, navija za "Istru", a od nogometaša najdraži joj je Luka Modrić, dok njezin brat obožava Ronalda i navija za "Juventus".

Svi zainteresirani se mogu javiti za upise za daljnje turnuse na 098/184-8666 Andreju Baši, ili putem Facebook stranice Nogometnog kampa Eurogol.

Atmosfera je ovdje, kako smo vidjeli tijekom našeg posjeta, vrlo dobra, pozitivna, djeci ništa nije teško i obožavaju treninge. Treneri su vrlo strpljivi i vrlo kreativni u radu s djecom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter