STUDIO BODY SPACE

NOVO U PULI: Revolucionarni trening na kojem se troši i do 1.300 kalorija u pola sata

Trening se odrađuje u sportskoj odjeći i tenisicama, a iznad toga oblači se posebna suknja koja zadržava toplinu i stvara vakuum pri trčanju. Specifičnost uređaja je, dakle, to što kombinira aerobni trening-trčanje i hodanje uz infracrveni program i vakuum koji pomažu u znojenju i uklanjanju viška vode iz tijela, a samim time i mršavljenju te oblikovanju tijela, pojašnjavaju Nikolina Radanović i Mia Novačić

| Autor: Doria Mohorović
Uređaj je nalik kapsuli s trakom za trčanje, a infracrvena tehnologija i vakuum zaslužni su za brže sagorijevanje masti (snimio M. MIJOŠEK)

Uređaj je nalik kapsuli s trakom za trčanje, a infracrvena tehnologija i vakuum zaslužni su za brže sagorijevanje masti (snimio M. MIJOŠEK)


Tragom informacija naših sugrađana o treningu na inovativnoj spravi uz koju je u pola sata moguće "potrošiti" čak 1.300 kalorija, posjetili smo novootvoreni salon "MN Body Space" u Puli i provjerili kako to funkcionira. U taj su se poslovni pothvat upustile dugogodišnje prijateljice, Puljanke Nikolina Radanović i Mia Novačić.

- Mjesecima smo razmišljale koji bi posao mogle pokrenuti i došle smo na ovu ideju nakon što smo vidjele poslovni plan na internetu. U mnogim gradovima diljem Hrvatske već postoje ovi strojevi, oni su iz Poljske, a distributer je iz Splita.

Mi se bavimo sportom i treniramo, ali nismo radile ništa slično do sada, spontano smo se u to upustile. Investicija je bila velika, posebice sa spravama koje su skupe, ali nadamo se da će se isplatiti. Dosta ljudi niti ne vjeruje kada čuju da se toliko kalorija može izgubiti u tako kratkom vremenu. Do sada se ni mi nismo susrele s ovakvim uređajima i aparatima za mršavljenje u što je uključen trening, zato želimo ljudima približiti i objasniti o čemu se tu radi, kažu naše sugovornice.

DVS

Roller je dobar i za sportaše jer gibanjem prodire duboko u tkivo i opušta mišiće (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Riječ je o revolucionarnoj fitness spravi Body Space koja omogućuje dvostruko brže i učinkovitije mršavljenje i učvršćivanje tijela. Uređaj je nalik kapsuli unutar koje se nalazi traka za trčanje, a upravo su infracrvena tehnologija i vakuum zaslužni za bolji rezultat i brže sagorijevanje masti.

S prednje strane uređaja nalazi se zaslon na kojem osoba može sama regulirati i pratiti brzinu, vrijeme, prijeđene kilometre i potrošene kalorije, kao i toplinu infracrvenog programa i intenzitet vakuuma. Isprobali smo i nakon nekoliko minuta laganog hoda pa nekoliko minuta trčanja, pokazalo se da smo potrošili 300 kalorija u samo deset minuta. Pri dodavanju jačine vakuuma, povećavao se i broj potrošenih kalorija. Dakle, bitno je istaknuti da ovo nije jedan od onih uređaja za mršavljenje u kojima se "leži", već je riječ o ozbiljnom treningu nakon kojeg ćete izaći znojni i mokri.

Trening se odrađuje u sportskoj odjeći i tenisicama, a iznad toga oblači se posebna suknja koja zadržava toplinu i stvara vakuum pri trčanju. Specifičnost uređaja je, dakle, to što kombinira aerobni trening-trčanje i hodanje uz infracrveni program i vakuum koji pomažu u znojenju i uklanjanju viška vode iz tijela, a samim time i mršavljenju te oblikovanju tijela.

Radanović i Novačić pojašnjavaju da upotrebom stroja, odnosno trčanjem, osoba gubi masnoću, ubrzano gubi kalorije, istovremeno se tonus kože i elastičnost poboljšavaju, a mišići se brže formiraju pod vakuumom. Uređaj gotovo udvostručuje učinak treninga u odnosu na tradicionalnu traku za trčanje, zahvaljujući infracrvenom programu.

ghfg

Dugogodišnje prijateljice u zajedničkom poslu - Mia Novačić i Nikolina Radanović (snimio Milivoj MIJOŠEK)

No, to ne podrazumijeva da osoba može odraditi trening, a potom čitav dan jesti nezdravu hranu i očekivati dobre rezultate.

- Preporučljivo je da se uz korištenje sprave, bavite nekom tjelesnom aktivnošću ili bar prošećete jednom tjedno. Ovim treningom se može izgubiti jako puno kalorija, no ako uz trening konzumirate puno čokolade i pizze, naravno da nećete smršavjeti. Jednostavno, logika je takva da osoba mora biti u kalorijskom deficitu, podcrtavaju sugovornice.

Uz traku za trčanje, u sklopu salona nalazi se i roller, inovativan uređaj koji, pojašnjavaju nam, svojim vrtnjama i infracrvenim zrakama zateže tijelo i učvršćuje kožu, provodi limfnu drenažu te "ubija" celulit.

- Roller je jako dobra opcija i za sportaše jer gibanjem prodire duboko u tkivo i opušta mišiće. Infracrveno zračenje zagrijava tkivo, mišiće, kosti i zglobove. Podiže i stražnjicu samo treba pratiti pravilan smjer kretanja masaže, a može riješiti i problem dijastaze trbušnih mišića te gubitak vode nakon poroda.

Na uređaju vrtiš svoje tijelo po tome kako tebi odgovara, kažu djevojke te ističu da je cijena pristupačna u odnosu na tretmane mršavljenja oklagijama u kozmetičkim salonima koji koštaju od 1.500 do 2.000 kuna. Jedan trening na spravi iznosi 200 kuna, a mjesečne su članarine definirane ovisno o količini treninga na tjednoj bazi. Primjerice, korištenje sprave i rollera jednom tjedno iznosi 800 kuna, a dva puta tjedno 1.200 kuna.

Djevojke razmišljaju i o proširenju ponude u salonu, a za kraj poručuju svim zainteresiranima da dođu na prvi besplatan trening isprobati kako uređaj funkcionira.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini