NAKON SUBOTNJEG KONCERTA

NAJAVLJENA JEDNOMJESEČNA HUMANITARNA AKCIJA AKIJU U ČAST. Angelovski: "Aki je bio veliki humanitarac, jako drag i dobar čovjek"

Predstavnici novoosnovane "Udruge pulskih velikana sporta i glazbe Mate Parlov - Sergio Blažić - Branko Črnac" najavili jednomjesečnu humanitarnu akciju "Aki - za milijun godina - treba imat dušu" koja će se, doniranjem sredstava putem telefonskih poziva na nacionalnoj razini i i uplatama na poseban žiro račun, održati od 10. kolovoza do 10. rujna

| Autor: Lara BAGAR
Organizatori najavili humanitarnu akciju koja će  trajati od 10. kolovoza do 10. rujna (Snimio Dejan Štifanić)

Organizatori najavili humanitarnu akciju koja će trajati od 10. kolovoza do 10. rujna (Snimio Dejan Štifanić)


Netom nakon subotnjeg rasprodanog, oproštajnog koncerta Parnog valjka u pulskoj Areni "Valjak i prijatelji - dovoljno je reći Aki" posvećen legendarnom frontmenu Akiju Rakimovskog koji nas je napustio 22. siječnja ove godine, danas su u dvorištu Down syndrome centra Pula predstavnici Udruge pulskih velikana sporta i glazbe Mate Parlov - Sergio Blažić - Branko Črnac najavili jednomjesečnu humanitarnu akciju "Aki - za milijun godina - treba imat dušu". Ona će se, doniranjem sredstava putem telefonskih poziva na nacionalnoj razini i uplatama na poseban žiro račun, održati od 10. kolovoza do 10. rujna.

Sredstva na tri strane

- Jučer je održan koncert Parnog valjka u Areni koji je bio veličanstven. Pokrenuli smo ovu humanitarnu akciju za prikupljanje financijskih sredstava koja bi išla na tri strane. Tako će se 50 posto sredstava usmjeriti Zavodu za dječju onkologiju i hematologiju "Dr. Mladen Čepulić" u Zagrebu, 30 posto išlo bi za Ligu protiv raka Pule, a 20 posto Down syndrome centru Pula, rekao je tajnik Udruge Vladimir Đurišić. Naglasio je iznimnu povezanost Akija s Pulom zbog čega je 2017. postao i počasni građanin Pule.

"Aki je bio veliki humanitarac, jako drag i dobar čovjek", istaknuo je Boran Angelovski, organizator humanitarne akcije. U organizaciji događaja sudjelovat će i Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljština 2013., čiji je predsjednik Damir Pletikos Koroman prisustvovao konferenciji za medije.

(Snimio Dejan Štifanić)

Najavi humanitarnog događaja nazočili su i Dragica Janjić, sestra pokojnog pjevača KUD Idijota Branka Črnca Tuste, Boris Kopić, predsjednik Like borbe protiv raka Grada Pule, klavijaturist Parnog valjka Berislav Blažević Bero i prateća vokalistica benda Kristina Tina Kresnik (Snimio Dejan Štifanić)

Najavi humanitarnog događaja prisustvovali su i Dragica Janjić, sestra pokojnog pjevača KUD Idijota Branka Črnca Tuste, predsjednik pulske Lige protiv raka Boris Kopić, klavijaturist Parnog valjka Berislav Blažević Bero i prateća vokalistica benda Kristina Tina Kresnik.

Nastavak Akijevih djela

U ime Parnog valjka, Blažević je podržao ovu plemenitu akciju čime se na neki način nastavlja ono što je Aki radio gdjegod se našao. No, Pula je, prema Blaževićevim riječima, za njega imala poseban značaj.

- Aki je bio izuzetno vezan za Pulu i zbog toga smo i mi odlučili da taj zadnji koncert njemu u čast bude upravo u Areni, gdje smo se i mi, a pogotovo on, osjećali uvijek kao doma. I to je neko nasljeđe koje je Aki ostavio svima nama, koje i dalje postoji kroz pjesme koje je on pjevao. On je, zapravo, cijelo vrijeme prisutan ovdje i sjećanje na njega nikada neće iščeznuti i kroz godine će biti još veće nego što je sada. Što god bude trebalo, mi ćemo uvijek biti ovdje i podržati i ovu akciju do kraja, i bilo koju daljnju. To je ono što je Aki najviše radio, a mi to želimo nastaviti i dalje", emotivno je istaknuo Blažević.

(Snimio Dejan Štifanić)

Suglasnost za pokretanje humanitarne akcije dale su obitelji Rahimovski, Parlov, Črnac, Đoser, ali i Grad Pula koji, osim verbalne potpore, "nije dao ni kunice" rekli su iz Udruge te izrazili nadu da će gradski oci ipak novčano podržati ovakvu humanitarnu akciju koja će se provoditi pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater