OVE SUBOTE EKO AKCIJA

FOTO / Na dnu Štinjanske vale nalaze se OLUPINE AUTOMOBILA I KAMIONA

| Autor: Dubravko GRAKALIĆ
Olupina kamiona u podmorju Štinjanske vale

Olupina kamiona u podmorju Štinjanske vale


Udruga Zelene stope iz Samobora, koju vodi poznati hrvatski fotograf i ekološki aktivist Romeo Ibrišević, ove će subote, 10. srpnja, uz pomoć članova ronilačkog kluba Ariel iz Ližnjana organizirati čišćenje Štinjanske vale od automobilskih olupina.

Na dnu uvale nalaze se manji i kamion i automobil čije su dimenzije ronioci izmjerili kako bi ih se ove subote izvadilo iz mora i odvelo na reciklažno dvorište tvrtke Metis.

Riječ je o jednoj od brojnih akcija fotografa-ekologa Romea Ibriševića koji kaže da je njihov glavni cilj javno zagovaranje za učinkovito provođenje politike zaštite okoliša i očuvanja prirode te edukacija javnosti u svrhu promicanja razvoja svijesti o potrebi očuvanja prirode i zaštite okoliša.

Štinjanska vala - u podmorju se nalaze olupina kamiona i automobila

Uklanjanje auto olupina iz Štinjanske vale nastavak je projekta "Očistimo Hrvatsku od auto olupina“ što ga je Ibrišević započeo je još 2004. godine.

Od tada je uklonjeno je 14 tisuća automobilskih olupina te je zbrinut otpad s mnogih hrvatskih bisera prirode - otoka Šipan, Mljet, Lastovo, Korčula, Vis, Hvar, Dugi otok, Žirje, Lošinj; iz parkova prirode Sjeverni Velebit, Žumberak, Medvednica, iz jezera Butoniga, Imotskih jezera, Zareških krova; iz podmorja u Sv. Mariji Magdaleni i Običaj uvali; iz rijeka Mirna, Zrmanja, Slunjčica, Kupa, Sava...

- Udruga je brojčano mala ali vrijedno radi na ovoj i narednim ekološkim akcijama i programima. U tom smislu smo uvijek otvoreni za suradnju. Akcija Očistimo Hrvatsku od auto olupina je zapažena kod nas i prepoznata u svijetu, naglašava Romeo Ibrišević.

Štinjanska vala - u podmorju se nalaze olupina kamiona i automobila

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini