VEČERAS NA 2. PULA MARATHONU TRČI 600 PROFESIONALACA I REKREATIVACA, na snazi je privremena regulacija prometa

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Arhiva

Arhiva


Od 19 sati za promet se zatvara Istarska ulica i Šetalište Nella Milottija (uspon uz Valerijin park), a od 20 sati i Flavijevska, Tršćanska, 43. istarske divizije, Partizanski put, Starih statuta, 119. brigade, Riva, Flaciusova, Danteov trg, Carrarina i Amfiteatarska ulica te Laginjina i Giardini koje će biti otvorene za promet, ali njima neće voziti autobusi

Zbog sportsko-rekreativne atletske manifestacije 2. Pula Marathon, na kojoj nastupa 600 trkača, profesionalaca i rekreativaca, večeras će od 19 do 23 sata na snazi biti posebna prometna regulacija, a mnoge će gradske prometnice biti zatvorene. Tri su utrke sa startom pred Arenom - Polumaraton na stazi od 21 kilometar sa startom u 20 sati, Pokreni 5 na pet kilometara sa startom u 20.05 i Pulska X-ica na 10 kilometara sa startom u 20.20 sati.

Dok trkači prolaze

No, već od 19 sati za promet se zatvara Istarska ulica i Šetalište Nella Milottija (uspon uz Valerijin park), a od 20 sati i Flavijevska, Tršćanska, 43. istarske divizije, Partizanski put, Starih statuta, 119. brigade, Riva, Flaciusova, Danteov trg, Laginjina, Giardini, Carrarina i Amfiteatarska ulica, uz napomenu da će Laginjina i Giardini biti otvorene za promet, ali njima neće voziti autobusi.

Djelomično i kratkotrajno zatvarat će se prilazne ceste na križanjima i to samo dok trkači prolaze - Kolodvorska, Splitska, Ravenska, Vitasovićeva, Mutvoranska, Kastavska, Benčićeva, Buzetska, Radnička, Vodovodna, Put za groblje, Sv. Ivana, Dubrovačke bratovštine, Kandlerova, Castropola, Istarska, Dalmatinova, Vitomira Švalbe, dio Laginjine (između Dobriline i Anticove) i skretanje iz Dobriline na Narodni trg. Anticovom ulicom do križanja s Leharovom promet će se odvijati jednim prometnim trakom. Organizatori obavještavaju da će tijekom utrke biti omogućen prelazak uz upute prometnih policajaca i službenih osoba na stazi.

Trkama i Pulapromet prilagođava trase pojedinih autobusnih linija, večeras od 20 do 22 sata. Tako autobusi na liniji 1 (Šijana-Stoja-Šijana) s polaskom u 20.05, 20.45 i 21.25 sati neće prometovati Giardinima, već Mletačkom ulicom te preko tržnice do Stoje. U smjeru prema Šijani vozit će Dobrilinom, Mletačkom pored MUP-a i prema bolnici. Na liniji 2a (Autobusni kolodvor-Verudela-Šijana) s polaskom u 20.05, 20.45 i 21.25 sati autobusi također neće voziti Giardinima, već Koparskom i Rakovčevom te preko tržnice prema Verudeli. U smjeru Šijane prometovat će uobičajeno.

Pulaprometove linije

Autobus na liniji 3a u smjeru Vidikovca vozit će svakodnevnom trasom, ali će u povratku koristiti Stankovićevu i Koparsku. Na liniji 5 s polaskom u 19.30 sati i liniji 21a s polaskom u 19.20 sati autobusi će u povratku do kolodvora voziti kroz remizu. Na linija 22 s polaskom u 20.15 sati vožnju će početi i završiti s Autobusnog kolodvora. Bus na liniji 25b s polaskom u 20.30 vozit će Koparskom i Rakovčevom.

Zamjenska stajališta za ona na Giardinima i u Zagrebačkoj ulici bit će u Marulićevoj ulici ispred MUP-a, izvijestili su iz Pulaprometa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini