SPORTSKI DUH ZAVLADAO PULOM

POGLEDAJTE VELIKU FOTOGALERIJU / 3. PULA MARATHON I X-ICA: Utrka stotina sudionika uz velebne svjetlosne instalacije Visualie

| Autor: Ružica KORACA


U subotu je održana sportsko-rekreativna atletska utrka 3. Pula Marathon suported by Visualia. Bila je to prilika za petstotinjak sudionika da odmjere svoje trkaće snage u tri dionice - pet, deset i dvadeset i jedan kilometar.

Prema trkaćim pravilima ovo je zapravo polumaraton, a deset kilometara pulska X-ica, dok je onih pet zapravo mjerilo za svakoga od nas koje bi trebali moći otrčati.

(Snimio Duško Marušić Čiči)

Pobjednici najdulje dionice su Ivan Diklić i Valentina Šćur, deset kilometara najbrže su otrčali Matija Lisec i Simona Jambrošić, dok su pet kilometara najbrži bili Patrick Schoenball i Lucij Višković.

Cijelu priču obogatio je Visualia Festival Udruge Sonitus tako da su trkači uživali u svjetlosnim efektima tijekom trčanja. Sve se radilo sukladno epidemiološkim mjerama, kazala nam je direktorica TZ Pula Sanja Cinkopan Korotaj.

"Zadovoljni smo da nas je i vrijeme poslužilo. Pozitivna je energija u gradu što nas jako veseli, a što se svjetlosnih instalacija tiče one se nalaze po cijeloj stazi. Od pulskog rotora, Giardina, projekcija na zgradama, riva, Forum, genijalan su doživljaj za trkače", istaknula je Sanja.

(Snimio Duško Marušić Čiči)

Jedan od glavnih nositelja projekta bio je Robert Franjković iz AK Maraton 2000.

"Jako mi je drago da smo sve uspjeli organizirati obzirom na cijelu situaciju. Ove dvije godine su vrlo izazovne ali sve smo super napravili i format je odličan. Dobivamo vrlo pozitivne povratne informacije. Iznimno mi je žao što nije moglo biti više sudionika ali i ovo je odlično. Mini Visualia je zapravo prekrasan dodatak. Arena je posebna, start ispred, cilj unutra. Gdje to ima? Staza je umjereno teška, ovisno odakle dolazite. Riječanima nije, Slavoncima je, ima malo uspona i dijelova koji će se s vremenom promijeniti i otežati. Svake godine treba mijenjati", kazao nam je Franjković .

(Snimio Duško Marušić Čiči)

Razgovorljivi su bili i trkači. Bračni par Anica i Igor Černjul, svekrva i nevjesta, te simpatični Riječani s kojima smo razgovarali prije utrke. Bračni par Černjul iz Pule obožava trčanje. Zdenka Jakus krenula je na nagovor buduće nevjeste a Andrej Đurić jer obožava Pulu.

"Trčim cijeli život, to je zapravo način života. Za ovu utrku se nisam posebno pripremala, doduše poseban je osjećaj trčati u svom gradu. Odabrala sam dionicu od deset kilometra, a ova utrka je srednje zahtjevna, barem meni. Inače, trčim tri puta tjedno u dobrom društvu i odličnim trenerom, a bila bih presretna kada bi nam omogućili da opet treniramo na Uljanikovom stadionu. Sada treniram u prirodi koja nam je doista bogata. Za trčanje ove utrke treba odabrati dobar ritam   i pratiti ga", kazala nam je Anica.

(Snimio Duško Marušić Čiči)

"Ovaj puta odlučio sam trčati pet kilometara. Veliki ge gušt trčati po svome gradu s ovim predivnim instalacijama. Organizacija je super. Inače, otrčali smo sva tri puta. Sve je odlično, a pripremam se cijelu godinu, nekad većim nekad manjim intenzitetom", kazao je Igor.

Poznata Farmerica, sudionica u istoimenom shou, žminjka, te kuharica i štošta još Zdenka Jakus   također se našla među trkačima od pet kilometara.

"Ma ja tečen cili život. Vajka nigdi. Za sve se najde vrimena, a podrška su mi sin i nevista. Moja ruta ti je najveća odzad", kazala nam je simpatična Zdenka.

(Snimio Duško Marušić Čiči)

Riječani s kojima smo se družili obožavaju našu utrku, odaberu polumaraton koji im je manje zahtjevan nego njihovi riječki treninzi. Brdovita je ta rijeka, kazali su nam u šali.

"Ipak, vaša utrka je jedinstven doživljaj za svakog trkača. Odlična je atmosfera i sve je posebno, Arena na startu i cilju, lokacije kojima trčimo i naravni instalacije. Bili smo prošle godine ali vraćamo se i iduće. Treniramo tri puta tjedno, s time da su nam subotom dužine", kazao je Andrej.

Nezaobilazan i važan partner ovogodišnjih utrka bila je i Arena Hospitality Group.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Rezultati 3. Pula Marathona supported by Visualia:

Utrka na 5 km:

(M)

1. Patrick Schoenball 0:16:11

2. Marko Ruba (AK Kvarner) 0:16:55

3. Loris Faustini (TK Matulji) 0:16:59

 

(Ž)

1. Lucija Višković (AK Istra) 0:20:33

2. Pavlina Grgurević (AK Kvarner) 0:21:54

3. Fani Paulišić (AK Istra) 0:22:14

 

Utrka Pulska Xica na 10 km:

(M)

1. Matija Lisec (SRK Running Fox) 0:33:32

2. Edi Pašić (SRU Olimpik Umag) 0:33:49

3. Vladimir Gnip 0:34:37

 

(Ž)

1. Simona Jambrošić (AK Varaždin) 0:37:03

2. Ivana Grgurević (AK Kvarner) 0:42:54

3. Andrea Stojšić (AK Istra Pula) 0:45:38

 

Utrka na 21 km:

(M)

1. Ivan Diklic (SRK Running Fox) 1:18:27

2. Holger Leidig (24 Triathlon Team) 1:24:19

3. Dalibor Horvat (Ak Varaždin) 1:27:49

(Ž)

1. Valentina Šćur 1:31:32

2. Martina Bezek (TK Rudar M. Središće)1:32:36

3. Alenka Horvat (Ak Varaždin) 1:34:52

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater