HOTEL VALKANE

MOŽEMO: Nismo odustali od refrenduma. Deković je danas rekao da je za referendum. Zašto ga onda ne podržava u Vijeću?

| Autor: Glas Istre
Možemovci na nedavnoj pressici na Valkanama (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Možemovci na nedavnoj pressici na Valkanama (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


Niti jedna politička opcija u pulskom Gradskom vijeću nije htjela podržati inicijativu za referendum za Lungomare na zahtjev vijećnika. Možemo! je, osim svoja 4, trebao potpis još samo 3 vijećnika da bi tu odluku stavili na dnevni red Gradskog vijeća. Na taj bi način građane oslobodili napora organiziranja građanske inicijative i prikupljanja potpisa.

Danas je, naime, predsjednik pulskog IDS-a Daniel Deković, u emisiji Radio Rojca izjavio da podržava referendumsku inicijativu, pa se postavlja pitanje zašto nije htio potpisati inicijativu vijećnika za referendum za Lungomare.

I vijećnik Rašula je u emisiji također izjavio da će podržati referendumsku inicijativu jer je, između ostalog, referendumsko pitanje drugačije od onog koje je predložila stranka Možemo! kada je tražila podršku vijećnika za raspisivanje referenduma. Vijećnik Rašula ne govori istinu, pitanje je isto. Pretpostavljamo da ćemo ovih dana imati prilike slušati puno sličnih licemjernih izjava o podršci građanskoj inicijativi za prikupljanje potpisa za referendum s različitim izgovorima.

Ako su ostale političke opcije naglo doživjele prosvjetljenje, shvativši da ne mogu pronaći suvisli argument kojim bi opravdali protivljenje izjašnjavanju građana o tako važnoj temi, te da je najmanje što mogu učiniti dati podršku za raspisivanje referenduma - onda ćemo im ponovo predložiti da učine građanima uslugu i potpišu zahtjev za raspisivanje referenduma na zahtjev vijećnika. Nadamo se da ćemo tako imati puno više od 7 potrebnih potpisa i o raspisivanju referenduma glasati već na prvoj sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.

Posebno ističemo da stranka Možemo! nije odustala od organizacije referenduma, kako neki interpretiraju našu odluku da organizaciju prepustimo građanskoj inicijativi. To smo učinili na zahtjev samih građana prilikom prvog zajedničkog sastanka, prvenstveno zato da onemogućimo da se referendumskoj inicijativi nastavi pripisivati politička instrumentalizacija.

Možemo! će referendumsku inicijativu, koju smo potaknuli, podržati na svaki mogući način, donacijom novaca za kampanju, angažmanom članova platforme na štandovima te na svaki drugi zatraženi način.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini