AKTUALNI SAT

Lerotić Zoričiću: Drago mi je da ste rekli da ono što građani govore nema smisla. Zoričić: To je vaša interpretacija, ja ne ulazim u pjesničke slobode

| Autor: Glas Istre
Marin Lerotić i Filip Zoričić (snimio M. MIJOŠEK)

Marin Lerotić i Filip Zoričić (snimio M. MIJOŠEK)


Zaiskrilo je na današnjem aktualnom satu Gradskog vijeća Pule između gradonačelnika Filipa Zoričića i IDS-ovca Marina Lerotića.  

Lerotić je Zoričiću postavio očekivano pitanje o "slučaju Istra 1961", odnosno smjeni Darka Raića Sudara, klupske legende, s mjesta predstavnika Grada u klubu, i postavljanju Ivana Žagara sa Zoričićeve liste.

"Smijenjen je čovjek koji je dobio nagradu HNS-a 'Dobri duh' pa me zanima što očekujete od Žagara", rekao je Lerotić.

Zoričić je odgovorio da je pozvao predstavnike kluba na sastanak na kojem mu je prezentirano da je sve lijepo i krasno, ali nakon toga je dobio informaciju da je klub trebao predati izvješće o novcu kojeg dobivaju od Grada, ali to nisu učinili.

"To je naš novac i to mora biti jasno i transparentno. Mi moramo isplatiti još 790 tisuća kuna klubu, ali nećemo dok ne dobijemo izviješće. U međuvremenu, Raić Sudar postaje član Izvršnog odbora HNS-a a i predsjednik je NSIŽ, tako da će imati dovoljno funkcija. Situacija u klubu nije dobra po pitanju novca od Grada. Roditelji su nam se javili ako možemo platiti 10.000 kuna iznos za autobus za turnir. Nakon toga pitali su roditelji i podmirenje troška 30.000 kuna za drugi turnir, a dajemo toliko klubu", rekao je Zoričić i dodao da je Žagar čovjek od njegovog najvećeg povjerenja.

Na to mu je Lerotić odgovorio da je odabrao čovjeka od najvećeg povjerenja, a cijelo vrijeme govori o tome da poslove trebaju obavljati stručnjaci.

"Da, od mog najvećeg povjerenja, jer sam ja gradonačelnik 40 dana. To je odluka koja je morala spasiti situaciju, a Žagar jako dobro poznaje stanje jer se druži s navijačima i građanima", rekao je Zoričić.

Drugo Lerotićevo pitanje odnosilo se na Viber grupu Grada Pule.

"Je li istina da je ukinuta komunikacija s građanima", pitao je.

"Kad sam vidio tko je administrator grupe, rekao sam da to više ne može tako, a osim toga, kad sam vidio kakve se rasprave vode, rekao sam da to nema smisla", odgovorio je Zoričić.

"Drago mi je da ste rekli da ono što građani govore nema smisla", odgovorio je Zoričić.

"To je vaša interpretacija, ja ne ulazim u pjesničke slobode", zaključio je raspravu Zoričić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater