SJEDNICA VIJEĆA PULE

Grad Pula odustao od polivalentnog centra Mehanika. Zoričić objasnio zašto, a Lerotić poručio: "IZGUBILI SMO 45 MILIJUNA BESPOVRATNIH KUNA"

| Autor: Glas Istre
Vizualizacija centra Mehanika

Vizualizacija centra Mehanika


Grad Pula je odustao od projekta Polivalentnog centra Mehanika, prije svega zato što je preskup.

Tu informaciju doznali smo tijekom aktualnog sata, na pitanje IDS-ovog Marina Lerotića:

- Slušao sam vas neki dan na jednom radiju gdje ste rekli da ćete raskinuti ugovor vezano za izgradnju Polivalentnog centra Mehanika. S obzirom da je riječ o društveno, kulturno, poduzetnički i edukacijski bitnom projektu, gdje imamo 45 milijuna kuna bespovratnih sredstava, je li to istina i koji su razlozi, pitao je Lerotić.

Zoričić je pojasnio da se od ITU mehanizma dobilo 35 milijuna kuna i od države još 9, ali ostatak od gotovo još toliko moralo bi snositi Grad.

- Davati 40 a moguće i 50 milijuna kuna kroz novo zaduživanje, dok imamo puno ostalih problema poput nedostatka parkinga, koje također treba rješavati, u ovom trenutku ne želimo. Osim toga, bili smo na terenu i riječ je o poplavnom području, razgovarali smo s arhitektima i stručnjacima i sama lokacija je upitna za izgradnju. Također, nismo imali plan i program djelovanja centra, koliko ljudi bi trebalo zaposliti i kako će centar funkcionirati. Sam izgled je takav da bi izravno ulazili s javnog otvorenog prostora u zatvoreni... Dakle, naišli smo na brojne probleme, ali meni osobno najveći je što smo trebali financirati 45 - 50 milijuna kuna, a s tim novcem možemo puno toga dobroga napraviti u gradu, rekao je Zoričić i dodao da se o tom projektu može razgovarati kad se stvari srede, prođe korona...

Lerotić je uzvratio da, koliko ja on upoznat, Grad bi trebao platiti 18,5 milijuna kuna, a ne 40 ili 50.

- Smatramo da je to dobar i zdrav projekt, i za mlade i za poduzetnike. Ja bih predložio vama i predsjednici Vijeća da napravimo tematsku sjednicu pa da predočimo projekt da se zna što je trebalo biti, hoće li biti ili se odustalo. Osim toga, novac je uložen i u dokumentaciju, a bit će bačen u vjetar, kao i gotovo 45 milijuna kuna od EU i države koliko neće biti realizirano, rekao je Lerotić.

Zoričić je odgovorio da misli da je projekt ukupno 75 milijuna kuna, a slaže se da treba biti tematska sjednica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater