KORISNA BROŠURA

Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula izdao dvojezični letak VODIČ O PRAVIMA ONKOLOŠKIH BOLESNIKA TE KAKO IH I GDJE OSTVARITI

| Autor: Glas Istre

Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula izdao je dvojezični letak o pravima onkoloških bolesnika. Gein letak pravi je vodič kroz nezanemariva prava onkoloških bolesnika na koje ih u praksi nerijetko nitko neće uputiti, ili će im dati polovičnu ili pak pogrešnu informaciju, uputiti na krivu adresu...

Letak na hrvatskom i talijanskom jeziku donosi brojne korisne informacije koje su više nego dragocjene ne samo onkološkim bolesnicima, nego i njihovim obiteljima te osobama koje skrbe o oboljelima od malignih bolesti.

U letku je tako navedeno koja sve prava onkološki pacijent može ostvariti putem Centra za socijalnu skrb, zatim u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO), Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (HZMO). Također, u letku su navedene sve e-mail adrese i kontakt telefoni navedenih ustanova kako bi osobe oboljele od malignih bolesti lakše ostvarile pravo na novčanu naknadu, besplatno dopunsko osiguranje, osobnu invalidninu i drugo.

Letak i sve dodatne informacije dostupne su na internet stranici Kluba Gea www.geapula.hr. Informacije se mogu dobiti i putem e-maila info@geapula.hr te telefona 052/338-866 i 097-629-8221.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of