NEZAVISNE LISTE

KANDIDATI U MJESNIM ODBORIMA ARENA, VERUDA I MONVIDAL Građane treba osvijestiti o važnosti mjesne samouprave

| Autor: Z. STRAHINJA
Nositelji nezavisnih lista za Verudu, Arenu i Monvidal (Z. STRAHINJA)

Ivana Strmotić, Vesna Martinko i Marko Jovanović kažu da okupljaju mlađe, aktivni su preko društvenih mreža, nastoje građane osvijestiti o važnosti mjesne samouprave, a otvoreni su svim generacijama

Na predstojećim izborima za mjesne odbore Pule izlazi više nezavisnih lista, a među njima su i lista za Mjesni odbor Arena, koju nosi Ivana Strmotić, za Verudu koju nosi Vesna Martinko te za Monvidal koju nosi Marko Jovanović. Kažu da okupljaju mlađe generacije, aktivni su preko društvenih mreža, nastoje građane osvijestiti o važnosti mjesne samouprave, a otvoreni su svim generacijama.

Bore se za pravdu

- Naš je program uključiti što više mladih u rad MO-a i potaknuti građane da što više sudjeluju s prijedlozima. Na terenu smo došli do saznanja da su na području MO Arena žitelji nezadovoljni zgradom u Teslinoj ulici u vlasništvu Grada, čiji derutni krov i zid predstavljaju opasnost za stanare i prolaznike. Problematičan je i sklizak asfalt na križanju Tesline i Porečke, gdje je i nedavno došlo do nesreće, a samo je stablo spriječilo da vozilo ne sleti u Kukuljevićevu. Nezadovoljni su mještani i stanjem romskog naselja u Emovoj ulici, koje treba urediti s obzirom da je ovaj kvart u koji zalaze i turisti, rekla je Strmotić.

- Na Verudi bi svaka zgrada trebala imati zasebne kontejnere u kojima će se selektirati otpad, a zelene površine oko zgrada, a koje pripadaju Gradu, trebalo bi redovno uređivati u koordinaciji s mjesnim odborom. Potrebno je veću pažnju posvetiti održavanju starih i velikih stabala, čije grane padaju i ugrožavaju građane. Na cesti uz Dom sportova "Mate Parlov", koju stalno pretrčavaju djeca i starci, potrebno je više pješačkih prijelaza, rekla je Martinko i poručila: "Od istine ne bježim, a za pravdu se borim. Pozivam sve ljude dobre volje da glasaju za nezavisnu listu na Verudi".

- Na Monvidalu treba urediti puno malih zelenih površina, predstavnicima zgrada pomoći da riješe svoje probleme, za sigurnost stanara i prolaznika, funkcionalnije organizirati prikupljanje krupnog otpada i urediti prostore za odlaganje reciklažnog otpada te educirati građane da počiste za svojim ljubimcima, a ako treba uvesti i brzu i strogu intervenciju za svako onečišćenje okoliša, da se više ne događa paljenje kontejnera ili uništavanje parkića, rekao je Jovanović, kojeg je šira javnost upoznala lani u listopadu kada ga je policija na Portarati nastojala privesti zbog majice kojom je za lopovluk prozivao HDZ.

Pomoć potrebitima

Mjesni odbor, smatra on, treba se aktivirati i u socijalnoj skrbi, pomagati u podmirivanju dijela režija mještanima slabijeg imovinskog statusa, u nabavi školskih udžbenika, obilasku medicinskog osoblja starijih mještana. Angažirat će se i na prikupljanju potrepština za potrebite preko humanitarnih udruga.

- Tvrđava je biser Monvidala, a zatvorena je za javnost. Treba urediti prostore i otvoriti je mladima i udrugama. Potrebne su nam i sprave za vježbanje, na Monvidalu nema ni sportskih igrališta. Zato pozivam sve da u nedjelju u Valturskoj 2 zaokruže listu nezavisnih kandidata, rekao je Jovanović. "Pozivamo građane da podrže nezavisne liste u cijelom gradu", zaključila je Strmotić.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum