GRAĐEVINSKA DOZVOLA IZ 2007.

INVESTITOR UDVOSTRUČIO APETITE: Visina planirane zgrade na Stoji narasla s deset na 19 metara, a broj stanova s 39 na 78!

| Autor: Duška PALIBRK
(Neven LAZAREVIĆ)

Nakon što investitor nije želio izmijeniti glavni projekt, odbijen je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole. Investitor je protiv tog rješenja Grada Pule izjavio žalbu i spis je na drugostupanjskom postupku kod Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja

Dok na Stoji zadnjih godina rapidno brzo niču nove stambeno-apartmanske zgrade, jedno gradilište, bolje rečeno rupa stoji tu duže od desetljeća. Za ovdje planiranu stambenu zgradu, čitamo na ploči uz gradilište, građevinska dozvola izdana je još u jesen 2007. godine, a investitor je tvrtka Beskrajno. Neobično ime tvrtke zazvonilo je i proročanski budući da im se i ovaj posao odužio u beskraj.

Između restorana Karlo i Tehnomonta, tik uz tada tek izgrađenu stambenu zgradu, prije deset godina iskopani su duboki temelji za još jedno stambeno zdanje i nedugo zatim sve je stalo. Gradilište je napušteno, a za kišnih dana činilo se da će se sve urušiti, da će susjedna zgrada samo otklizati u tu veliku jamu od koje ju dijeli tek uski zemljani puteljak. Proljetos, međutim, natkrilila se nad čitav kvart golema dizalica i radovi su nastavljeni. Nakon kratkog vremena opet je sve utihnulo.

- Otkupili smo zemljište, projekt i tvrtku Beskrajno i stavit ćemo tu zgradu pod krov. Bit će useljiva za otprilike godinu i pol dana, kaže nam građevinski poduzetnik iz Medulina Marijo Jašarević, koji se specijalizirao upravo za preuzimanje nedovršenih i propalih investicija u Istri.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum