GRAĐEVINSKI ZAHVAT NA STOJI: ŠTO STANARI OČEKUJU OD NOVIH INVESTICIJA?

Konačno će Stoja živnuti


Na području Stoje građevinski radovi u punom su zamahu. Pokrenuo ih je, prije svega, novi trgovački centar Max Stoja. Do njega rade se nove prilazne ceste, rotori, nova autobusna ugibališta. Takav su zamah prepoznali i privatni investitori te se grade nove obiteljske kuće i proširuju postojeća zdanja na Zeleniki, s druge strane širi se i obiteljski hotel… No, jesu li stanari Stoje zadovoljni takvim građevinskim bumom u njihovim inače mirnom stambenom kvartu?

Veliki je ovo napredak

Kao što se moglo pretpostaviti mišljenja su podijeljena, ali svi ističu kako je promjena, kakva-takva, bila potrebna.

- O izgradnji mislim sve pozitivno. Svako toliko prošetam, pogledam i oduševljena sam. Konačno će Stoja živnuti. Jedva čekam da se otvori Max Stoja, jer će mi trgovina živežnim namirnicama biti bliže kuće, rekla nam je tako jedna od obližnjih stanarki Živka Kmet.

S njom se složio i Zoran Rajko: - Na Stoji nikada nije bilo bolje. Odlično rade i nikome ne smetaju. Živim blizu i imamo dobar pristup kući s druge strane, unatoč radovima, rekao nam je Rajko.

- Zadovoljna sam radovima. Hvala Bogu da konačno nešto dođe i do nas. Stoja je uvijek bila nekako zakinuta i nadam se da će to biti u redu. Jedino čega se bojimo je veliki promet, ali svaki napredak je dobar i nadam se da će biti kako su obećali. No, moram reći da mi se ne sviđa donji dio ceste kod Valkana jer je preuzak. Cesta je u dva pravca i mislim da su ga mogli malo proširiti, no valjda oni znaju. Ostalo je u redu, rezimirala je pak trenutna gradilišta Nada Kolenc. (A. LONČARIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini