AKCIJA KOMUNALNIH REDARA

Grad Pula objašnjava zašto su se danas masovno pisale kazne za parkiranje, navode popis ulica koje su na meti i tvrde: "Nismo pisali kazne nego upozorenja"

| Autor: Glas Istre
kazna

kazna


U 10-ak pulskih ulica gradski prometni redari započeli su s upozoravanjem građana i vozača koji su nepropisno parkirali svoja vozila. Na nepropisno parkirana vozila stavljene su obavijesti budući da su parkirali protivno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, javljaju iz Grada.

Riječ je o ulicama: Kumičićeva, Nobileova, Rimske centurijacije, Karlovačka, Vitezićeva, Mate Balote, Kovačićeva, Rovinjska, Scalierova, Teslina, Monvidalska, Bastijanova, Marulićeva i Vergerijeva.

"Mi smo već više puta najavljivali kako ćemo uvesti komunalni red u gradu. Naši prometni redari ovime nikoga nisu sankcionirali, nije riječ o kaznama, već obilaze ulice i na mjestima na kojima su nepropisno parkirani automobili stavljaju upozorenje. Ovime vozače želimo podsjetiti da nepropisno parkirana vozila ugrožavaju druge sudionike u prometu, omogućiti da nogostupima mogu hodati osobe u invalidskim kolicima i majke s dječjim kolicima te vozačima skrenuti pozornost na alternativne lokacije za parkiranje", rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Prometni redari ovih su dana izdali 267 upozorenja nepropisno parkiranim vozačima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum