REZIME ADVENTA

EKONOMIJA PROSINCA U PULI: Ispitali smo koliko su pali promet autobusima i prihodi od parkinga

| Autor: Borka PETROVIĆ

Zbog programskog sadržaja u pješačkoj zoni u Puli u vrijeme manifestacije Prosinac u Puli i sigurnosti brojnih posjetitelja, što je bila i preporuka policije, bilo je potrebno urediti i pitanje prometa, pa su tako određene ulice u samom centru bile zatvorene, dok je u drugima vrijedila privremena regulacija prometa. Stoga su autobusne linije bile preusmjerene na najbliže okolne stanice, koristeći uglavnom stajališta kod Gradske knjižnice, Arene i tržnice.

Da to nije baš svima "sjelo" pokazuje podatak da je u autobusima javnog gradskog prijevoza u prosincu zabilježeno smanjenje broja putnika za osam posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

- Kako bi se građanima omogućio i olakšao dolazak u centar Pule, Grad Pula je u prosincu svim posjetiteljima u svim zonama grada osigurao besplatan parking. Iz prijašnjih je godina vidljivo da su tijekom prosinca aktivnosti vezane uz naplatu parkiranja smanjene. Primjerice, u prosincu 2018. godine prihodi od naplate parkiranja iznosili su oko tek dva posto ukupnih prihoda od naplate parkiranja za cijelu 2018. godinu, pojašnjavaju iz Grada, dodajući da će se sve navedeno uzeti u obzir prilikom planiranja budućih manifestacija u prosincu ove godine.

U sklopu programa Prosinac u Puli održano je 170 programa na 40 lokacija u suradnji sa 65 organizatora. Intencija je Grada Pule kroz kulturne manifestacije poput ove ponuditi niz aktivnosti i manifestacija koje će kod građana potaknuti interes i stvoriti naviku dolaska u centar grada, ističu organizatori Prosinca u Puli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter