ZANIMLJIVA STATISTIKA

Svaki četvrti Puljanin je ostao dužan Gradu. Ukupan dug je preko 40 milijuna kuna. SAZNAJEMO KOJA DAVANJA PULJANI NAJVIŠE VOLE PRESKAKATI

| Autor: Milan PAVLOVIĆ

Grad Pula, trgovačka društva i javne ustanove Grada u godinu dana smanjili su svoja potraživanja za gotovo devet milijuna kuna, objavili su jučer iz pulske gradske uprave. Na službenim internetskim stranicama istaknuti su podatci o stanju nenaplaćenih dospjelih potraživanja na dan 31. prosinca 2019. prema Gradu te prema komunalnim trgovačkim društvima i javnim ustanovama.

Na zadnji dan prošle godine ukupna dospjela potraživanja Grada Pule iznosila su 89,8 milijuna kuna. Od navedenog iznosa, 40,8 milijuna kuna duguje 13.200 građana, a preostalih 49 milijuna kuna dug je 1.365 pravnih osoba. Najveću stavku predstavljaju dugovanja po osnovi komunalne naknade za poslovne prostore: 583 fizičke i 534 pravne osobe duguju 31 milijun kuna. Osim toga, zakupci poslovnih prostora duguju 12,8 milijuna kuna, a nešto više od šest milijuna kuna iznose potraživanja po osnovi komunalne naknade za stambeni prostor i komunalnog doprinosa.

Zanimljivo je da čak 4,38 milijuna kuna iznose potraživanja po osnovi kazni za nepropisno parkiranje koje je izdalo gradsko prometno redarstvo, dok je po pitanju te naplate daleko efikasniji bio Pulaparking kojem su za izdane parkirne kazne ljudi ostali dužni 229 tisuća kuna.

U potraživanjima Grada posebno su iskazana i ona koje naplaćuje Porezna uprava. Potraživanja koje naplaćuje Grad Pula iznose 84,2 milijuna kuna, dok ona koja za Grad naplaćuje Porezna uprava, a riječ je prvenstveno o porezu na promet nekretnina, iznose 5,6 milijuna kuna. U odnosu na godinu ranije, dugovanja prema Gradu su manja za gotovo 300 tisuća kuna, unatoč činjenici da je u njih uključen i dio potraživanja Uljanik Grupe u iznosu od 2,1 milijun kuna.

Uz dugovanja prema Gradu Puli, fizičke i pravne osobe duguju pozamašan iznos pulskim trgovačkim društvima - 38,8 milijuna, odnosno 8,4 milijuna kuna manje nego na dan 31. prosinac 2018. godine.

Potraživanja u javnim ustanovama iznose 1,3 milijuna kuna i također su smanjena u odnosu na godinu ranije i to za 200 tisuća kuna. Prema riječima pročelnika Ureda Grada Aleksandra Matića, Grad redovito, dvaput godišnje, objavljuje stanje potraživanja, dodajući kako je to još jedan dokaz opredijeljenosti uprave prema otvorenom i transparentnom načinu rada.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom