Javni natječaj

Grad objavio javni poziv za dodjelu sredstava: Udrugama 6,7 milijuna kuna

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Ilustracija (snimio Duško Marušić Čiči)

Ilustracija (snimio Duško Marušić Čiči)


Grad Pula jučer je objavio javni natječaj za financiranje programa, projekata, manifestacija i aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge i ostale neprofitne organizacije na području grada u 2022. godini. Ukupno planirana vrijednost javnog poziva na godišnjoj razini je 6.735.000 kuna, od čega je najviše, čak 4,4 milijuna kuna, predviđeno za kulturu. Najmanje je predviđeno za zaštitu okoliša, 75.000, dok u gospodarstvo, iako je definirano prvim prioritetnim područjem, odlazi 120.000 kuna. U razvoj civilnog društva usmjerava se 875.000 kuna.

Kad je o kulturi riječ, sredstva će se dodijeliti udrugama čiji programi, projekti, manifestacije i aktivnosti pridonose, stoji u pozivu, dramskoj, filmskoj i scenskoj djelatnosti, književnom stvaralaštvu, knjižničnoj i nakladničkoj djelatnosti, likovnoj i muzejsko-galerijskoj djelatnosti, glazbenoj i glazbeno-scenskoj djelatnosti, potom inovativnim umjetničkim i kulturnim praksama te kulturnom amaterizmu. Podupirat će se i programi zajednice, gradske manifestacije, kultura mladih, programi i projekti mladih, edukacija u području kulture, edukacijski projekti i programi te logistička potpora.

Rok za podnošenje prijava je do 15. veljače, odnosno do iskorištenja raspoloživih proračunskih sredstava za pojedina prioritetna područja. Tekst javnog poziva i ostala popratna objavljeni su na službenim stranicama Grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini