POLOŽILI CVIJEĆE

GODIŠNJICA SMRTI BOKSAČKE LEGENDE: Počast Mati Parlovu odali boksači i sportaši

Na jučerašnji dan 2008. godine u 60. godini preminuo je Mate Parlov, najbolji hrvatski i jugoslavenski boksač svih vremena koji je još za života proglašen najboljim hrvatskim sportašem 20. stoljeća

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Boksačke legende odale počast kolegi i sportskom velikanu

Boksačke legende odale počast kolegi i sportskom velikanu


Na jučerašnji dan 2008. godine od posljedica teške bolesti u 60. godini preminuo je Mate Parlov, najbolji hrvatski i jugoslavenski boksač svih vremena koji je još za života proglašen najboljim hrvatskim sportašem 20. stoljeća.

Kao i svake godine, počast velikom sportašu na Gradskom groblju u Puli odale su njegove sportske kolege, boksačke legende Damir Škaro, Pero Tadić, Tadija Kačar, Mirko Puzović i Dragan Vujković. Dva dana uoči godišnjice smrti položili su na Matin grob cvijeće.

- Nas četvorica već 13. godinu dolazimo odati počast Parlovu. Bio je naš kolega i trener, uzor koji smo nastojali dostići. Svima je teško kada legenda poput tebe umre. No, legende zapravo nikada ne umiru, ti živiš u našim srcima, izjavio je Škaro.

Jučer su cvijeće položili i predstavnici Grada Pule, Udruge pulskih velikana Teo, Đoser, Tusta, Hrvatskog nogometnog saveza, Nogometnog saveza IŽ-a i Park Avenije 69. Počast pulskom boksaču koji je nedavno dobio i skulpturu na Giardinima odali su Moris Žiković, Vladimir Đurišić, Davor Serović, Robi Fonović, Đani Jurišić te Boran Angelovski, predsjednik Udruge Teo, Đoser, Tusta i ambasador Down Syndrome centra u Puli.

Mate Parlov bio je osmerostruki prvak Jugoslavije, pet puta bio je na vrhu Balkana, dvaput je osvojio svjetsko i jednom europsko prvenstvo.

Predstavnici Grada i udruga položili cvijeće

Predstavnici Grada i udruga položili cvijeće

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini