GRADNJA 115

FOTO / U TEHNOMONTU USPJEŠNO PORINUT BROD za norveškog naručitelja Moen Marin

| Autor: Glas Istre


U pulskom brodogradilištu Tehnomont jučer je uspješno porinut brod za norveškog naručitelja. Više saznajemo iz Tehnomonta:

- Uspješno smo porinuli gradnju 115. Radi se o sedmom brodu u seriji za norveškog naručitelja Moen Marin. Riječ je o servisnom brodu za ribogojilišta, koji je izgrađen u kombinaciji čelika i aluminija (čelični trup s aluminijskom kormilarnicom).

Duljina broda je 23.98, a širina 11.2 metra. Maksimalni gaz je 3.8 metara, a ugrađen mu je pogonski stroj Caterpillar C32 snage 746kW (1000ks).

Također, ima generatore električne energije Caterpillar C18 i C7.1 snaga 280kW i 118kW s mogućnošću paralelnog rada.

Maksimalna sila potega je cca 12.5 tona, maksimalna brzina 11 čvorova a nosivosti je cca 120 tona.

Palubna oprema za tegalj i manipulaciju kavezima jest od norveškog proizvođača SHM, a sve je pogonjeno hidrauličkim agregatom snage 3x60kW. Opremljen je s dvije palubne dizalice Palfinger, a uz navedeno brod je opremljen najmodernijim sustavima navigacije i komunikacija te zadovoljava najnovije ekološke norme (IMO Tier III).

Tek porinuti brod trebao bi biti primopredan sredinom ljeta", poručuju iz Tehnomonta.

U Tehnomontu uspješno porinut brod za norveškog naručitelja Moen MarinU Tehnomontu uspješno porinut brod za norveškog naručitelja Moen MarinU Tehnomontu uspješno porinut brod za norveškog naručitelja Moen Marin

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater