SEDMI BROD IZ SERIJE ZA NORVEŠKU KOMPANIJU

U TEHNOMONTU PORINUT RADNI BROD ZA NORVEŠKA RIBOGOJILIŠTA U more je kliznuo bočno. Primopredaja za nekoliko mjeseci

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
foto Duško Marušić Ćići

foto Duško Marušić Ćići


Sedmi je to i najkompleksniji brod u seriji za istog naručitelja, a gradi se i osmi * Na navozima je trenutno pet brodova u proizvodnji, a u knjizi narudžbi šest

gg

U Tehnomont brodogradilištu, u prisustvu brojnih radnika, rukovoditelja i novinarskih ekipa, u subotu je porinut radni brod ( gradnja GR 144) za norveška ribogojilišta i tamošnjeg naručitelja, kompaniju Moen Marin koja već niz godina uspješno poslovno surađuje s malim pulskim brodogradilištem na Fiželi. Sedmi je to brod u seriji za istog naručitelja, ujedno i najkompleksniji do sada zbog dodatnih zahtjeva brodovlasnika koji se moraju ispuniti na svakoj gradnji.

gg

Bio je to prizor koji je budio emocije i sjećanje na veličanstvena porinuća u utihnulom Arsenalu. Zanimljivost ovog jest da je brod, dug 24, a širok 11,2 metra, kliznuo s navoza u more bočno. Nakon što je kuma Fatima Zahirović, jedina zavarivačica u firmi, razbila bocu o oplatu, radnici su presjekli sajle nakon čega se brod brzo spustio u more. Laicima se načas činilo da će se prevrnuti, međutim, na licu mjesta doznajemo da je sve pod kontrolom, te da nije svaki brod pogodan za bočno porinuće.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU OD NEDJELJE

gg

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater